Όταν εκνευρίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Φαίνεται πως ορισμένες φορές, ακόμη και οι αποκαλούμενοι πνευματικοί άνθρωποι χάνουν την ψυχραιμία τους. Ο ποντίφικας που έχασε την ισορροπία του εξαιτίας της επιμονής κάποιου πιστού αντέδρασε απροσδόκητα και με θυμό (vid)

Ο πάπας Φραγκίσκος, έχασε την ψυχραιμία του, όταν ένας πιστός τον τράβηξε τόσο δυνατά, ώστε έπεσε πάνω σ' ένα παιδί που καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι Το περιστατικό αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, είναι συνήθως ήρεμος όταν τον πλησιάζουν πιστοί.

Ο τηλεοπτικό φακός δείχνει τον πάπα να βαδίζει σ' ένα κατάμεστο στάδιο, ενώ σταματά να χαιρετίσει παιδάκια που κάθονται σε αναπηρικά καροτσάκια. Ξαφνικά, κάποιος προσπαθεί να τον αγκαλιάσει και δεν υποχωρεί ακόμη κι όταν ο παπάς χάνει την ισορροπία του και το στήθος του, πιέζει το κεφάλι ενός παιδιού.

Οι άντρες της ασφάλειας του, κράτησαν τον πάπα, ώστε να μην πέσει στο έδαφος. Αφού ανέκτησε την ισορροπία του, το πρόσωπό του γέμισε θυμό. Κοίταξε στον άνθρωπο αυτόν, και με δυνατή φωνή, του είπε δύο φορές στα Ισπανικά: “Μην είσαι εγωιστής.”

Δε διευκρινίστηκε αν το πρόσωπο που τράβηξε τον πάπα, ήταν άντρας ή γυναίκα.

ADVERTISING

SHARE: