Ουκρανία: Πυρά διέκοψαν το έργο των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο συντριβής του Boeing

default image

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες αναγκάστηκαν να φύγουν από ένα μέρος του σημείου της συντριβής λόγω των συγκρούσεων. Τα θύματα του δυστυχήματος τιμήθηκαν στο Gay Pride του Άμστερνταμ

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, αναγκάστηκαν να φύγουν σήμερα από ένα μέρος του σημείου της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, ανέφερε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Οι επιθεωρητές άκουσαν πυρά του πυροβολικού σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, τα οποία πλησίαζαν. «Ήταν αρκετά κοντά για να αποφασίσουν να φύγουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Χαγκ αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Ο Χαγκ διαβεβαίωσε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, και εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες όσο και ο ουκρανικός στρατός.

 

Στο μεταξύ στη διάσημη παρέλαση του Gay Pride στα κανάλια του Άμστερνταμ συνάδελφοι των ειδικών για την καταπολέμηση του AIDS που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing 777 απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.

Ντυμένοι στα λευκά περίπου 50 ακτιβιστές κατά του AIDS κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Στη μνήμη των συναδέλφων μας της πτήσης MH17» και «Η δουλειά μας συνεχίζεται, μαζί μπορούμε να νικήσουμε το AIDS».

Έξι ειδικοί στην καταπολέμηση του AIDS ήταν μεταξύ των 298 επιβαινόντων του Μπόινγκ που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα