Παλαιστίνη: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινού φύλακα

default image

Νεκρός από πυρά έπεσε Παλαιστίνιος, μετά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε εναντίον ενός φύλακα στην είσοδο εβραϊκού οικισμού

Νεκρός έπεσε ένας Παλαιστίνιος από πυρά, λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε εναντίον ενός φύλακα στην είσοδο ενός εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Ο πολιτοφύλακας, στον οικισμό Καρμέι Τζουρ, βόρεια της Χεβρόνας, τραυματίστηκε ελαφρά. Ένας άλλος φύλακας ασφαλείας πυροβόλησε και σκότωσε τον επιτιθέμενο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Αργά χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Παλαιστίνιο Χάλιντ Τάεχ, κατά τη διάρκεια επιδρομής του στρατού στην Ναμπλούς που προκάλεσε συγκρούσεις με κατοίκους, τόνισαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Με ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε ότι οι στρατιώτες αναζητούσαν στην Ναμπλούς το δράστη που μαχαίρωσε και σκότωσε την Δευτέρα τον 29χρονο ραβίνο Ιταμάρ Μπεν Γκαλ στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Αριέλ.

Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας δεν συνελήφθη στην επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 500 Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες, εκτόξευαν βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς και χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά ενάντια στους στρατιώτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι στρατιώτες απάντησαν με προειδοποιητικές βολές στον αέρα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Παράλληλα χθες, στην κοινότητα Γιάμουν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον Παλαιστίνιο Άχμαντ Τζάραρ ο οποίος σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ πήρε ενεργά μέρος στη δολοφονία του ραβίνου Ραζιέλ Σεβά, που έπεσε νεκρός από σφαίρες στις 9 Ιανουαρίου ενώ κινείτο με αυτοκίνητο κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, όπου ζούσε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα