Παλαιστίνη: Πορεία ελευθερίας και βίαια επεισόδια με νεκρό στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνη: Πορεία ελευθερίας και βίαια επεισόδια με νεκρό στη Λωρίδα της Γάζας
Πορεία ελευθερίας και βίαια επεισόδια με νεκρό στη Λωρίδα της Γάζας AP

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινή οβίδα πριν την πορεία ελευθερίας στη Λωρίδα της Γάζας - Νέα επεισόδια και ένταση στην περιοχή

Πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την “Ημέρα της Γης” εξελίσσεται κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας. Πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων, ένας Παλαιστίνιος γεωργός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από ισραηλινή οβίδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ο 27χρονος σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του αποκλεισμένου θύλακα. Αμέσως μετά το περιστατικό, ξέσπασαν νέα βίαια επεισόδια στα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας σχεδιάζουν διαμαρτυρία διάρκειας έξι εβδομάδων ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ προειδοποίησε ότι έχουν πάρει θέση περισσότεροι από 100 σκοπευτές στα σύνορα με τη Γάζα.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ Γκάντι Άιζενκοτ προειδοποίησε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα ανοίξουν πυρ αν Παλαιστίνιοι πλησιάσουν με απειλητικό τρόπο τα σύνορα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα