Παλαιστίνη: Βίαιες διαδηλώσεις σε Ραμάλα και Βηθλεέμ

Παλαιστίνη: Βίαιες διαδηλώσεις σε Ραμάλα και Βηθλεέμ

Σκληρές συγκρούσεις στην Δυτική Όχθη μετά την ανακοίνωση Τραμπ και το κάλεσμα της Χαμάς σε Ιντιφάντα

Σκληρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην Παλαιστίνη μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Palestinian protesters holds posters of the U.S. President Donald Trump during a protest against the U.S. decision to recognize Jerusalem as Israel's capital, in the West Bank City of Nablus, Thursday, Dec. 7, 2017. (AP Photo/Majdi Mohammed) AP

Η απόφαση, που ήρθε παρά τις προειδοποιήσεις παγκοσμίων ηγετών για τις “εκρηκτικές συνέπειες” που μπορεί να έχει.

Ήδη, από τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ραμάλα και της Βηθλεέμ, ενώ ο ηγέτης της Χαμάς κάλεσε σε νέα Ιντιφάντα.


Οι διαδηλωτές έκαιγαν εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ και αμερικανικές σημαίες, ενώ 8 Παλαιστίνιοι φέρονται να έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες. Όπως αναφέρει η haaretz, πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε σημείο ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, εκ των οποίων οι 4 με πλαστικές σφαίρες και ένας με κανονικά πυρά. Πληροφορίες για νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες στην Κουαλκίλια, ενώ ένας διαδηλωτής στην Γάζα είναι σοβαρά τραυματισμένος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του στην Δυτική Όχθη με αρκετά νεά τάγματα να αναπτύσσονται στην περιοχή και μεγάλο αριθμό δυνάμεων να τηρεί στάση αναμονής.

Πηγή:haaretz, skynews Φωτογραφίες:AP Photo/Majdi Mohammed, twitter/nasseratta5

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα