Παλαιστίνη: Ξεκίνησε η δίκη της Άχεντ Ταμίμι

H Αχέντ Ταμίμι προσέρχεται στο στρατοδικείο, 15 Ιανουαρίου 2018
H Αχέντ Ταμίμι προσέρχεται στο στρατοδικείο, 15 Ιανουαρίου 2018 AP

Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες - Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη της

Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατοδικείο η δίκη της Παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο των Παλαιστίνιων που μάχονται κατά της ισραηλινής κατοχής.

Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό της Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Όχθης.

Η μητέρα της Ταμίμι, Ναριμάν, καθώς και η εξαδέλφη της Νουρ εμφανίζονται μαζί της στο βίντεο και πρόκειται επίσης να δικαστούν. Όμως μόνο η Άχεντ ήταν παρούσα σήμερα στο στρατοδικείο του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη και ο δικαστής ζήτησε να αποχωρήσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διπλωμάτες που ήταν παρόντες, επιτρέποντας μόνο την παραμονή των μελών της οικογένειας της Ταμίμι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Mahmoud Illean)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρητικοί μαθητές γράφουν στην Άχεντ Ταμίμι: 'Τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση!'

Ισραήλ: Δώδεκα κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά της Άχεντ Ταμίμι

ADVERTISING

SHARE: