Panama Papers: Σύλληψη στη Γενεύη για τη διαρροή των εγγράφων

default image

Ο συλληφθείς, που είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών αρνείται ότι ευθύνεται για τη διαρροή των εγγράφων, που έφεραν σε δύσκολη θέση ουκ ολίγους πολιτικούς ηγέτες

Στη σύλληψη ενός τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, που εργαζόταν στο γραφείο της Mossack Fonseca στη Γενεύη, προχώρησε η αστυνομία πριν λίγες μέρες, για τη διαρροή των Panama Papers, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Το δημοσίευμα της Τετάρτης, το οποίο επικαλείται πηγή κοντά στην υπόθεση, αναφέρει ότι η εισαγγελία της Γενεύης δήλωσε ότι έχει ανοίξει έρευνα αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε ότι υπέπεσε σε οποιοδήποτε αδίκημα, ωστόσο κατηγορείται για κλοπή των δεδομένων που σχετίζονται με υπεράκτιες εταιρίες, για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και για κατάχρηση εμπιστοσύνης. Όλα αυτά μετά από καταγγελία που έκανε το δικηγορικό γραφείο με έδρα τον Παναμά.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το συγκεκριμένο άτομο ευθύνεται για τη μαζική διαρροή των εγγράφων του Παναμά, τον Απρίλιο, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση αρκετούς πολιτικούς ηγέτες και έριξε φως στον σκοτεινό κόσμο των offshore εταιριών.

Οι αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έψαξαν το γραφείο και κατάσχεσαν εξοπλισμό ενώ οι έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα