Περικοπές ανακοίνωσε το Der Spiegel

Περικοπές ανακοίνωσε το Der Spiegel

Η εταιρεία η οποία εκδίδει το περιοδικό Der Spiegel ανακοινώνει νέες περικοπές, καθώς η κρίση στον κλάδο των ΜΜΕ συνεχίζεται

Η εταιρεία Spiegel-Verlag, η οποία εκδίδει το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, αποφάσισε να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη κατά 15 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε χθες, επικαλούμενη την μείωση των διαφημιστικών της εσόδων και την πτώση της κυκλοφορίας του περιοδικού.

Η κίνηση αυτή εγγράφεται στην πολυετή κρίση του κλάδου των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, που είχε απροσδόκητες απώλειες, ιδίως το κλείσιμο της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Deutschland το 2012.

"Όλες οι εταιρείες ΜΜΕ που παράγουν δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας με υψηλά κόστη όπως το Σπίγκελ βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων", σχολίασε ο επικεφαλής της εκδοτικής εταιρείας Σπίγκελ-Φερλάγκ, ο Τόμας Χας, προσθέτοντας πως τα έσοδα από διαφημίσεις υποχωρούν τα τελευταία χρόνια, ενώ τα κόστη παρέμειναν αμείωτα.

"Διατρέχουμε τον κίνδυνο να καταγράψουμε ζημίες σύντομα", τόνισε ο Χας.

Μια εκπρόσωπος της επιχείρησης διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να διευκρινίσει πόσες θα είναι και σε ποιους τομείς.

Ο Spiegel-Gruppe, ένας όμιλος ο οποίος απασχολεί συνολικά 1.139 εργαζόμενους και στον οποίο ανήκουν η Spiegel-Verlag, ο ιστότοπος Spiegel Online και το μηνιαίο περιοδικό Manager Magazin, κατέγραψε πωλήσεις 285 εκατομμυρίων ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους ύψους 25 εκατ. ευρώ το 2014.

Συγκριτικά, οι πωλήσεις του ομίλου Σπίγκελ είχαν ανέλθει σε 353 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους στα 48 εκατ. ευρώ το 2007.

Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη αγορά έντυπων μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, η οποία όμως αντιμετωπίζει πτώση των διαφημιστικών εσόδων αλλά και πτώση των κυκλοφοριών, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν να πληρώνουν για να αγοράσουν έντυπα, το περιεχόμενο των οποίων εξάλλου μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να διαβάσουν δωρεάν στο Διαδίκτυο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: