Πεσκόφ: Προϊόν του ψυχρού πολέμου το ΝΑΤΟ

Πεσκόφ: Προϊόν του ψυχρού πολέμου το ΝΑΤΟ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ AP Photo/Pavel Golovkin

Το Κρεμλίνο καταγγέλλει ότι στόχος του Συμφώνου είναι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία ενώ τονίζει ότι οι αντιπαραθέσεις των μελών του δεν αφορούν την Μόσχα.

“Προϊόν του Ψυχρού Πολέμου”, στόχος του οποίου είναι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Δημήτρης Πεσκόφ διαβεβαιώνοντας παράλληλα οτι δε θέλει να παρέμβει στα όσα θα διαμειφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη ανησυχούν οτι θα βρεθούν κάτω από την πίεση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαιτεί τον καταμερισμό του οικονομικού βάρους της Συμμαχίας.

“Οι μεταξύ τους διαφορές δεν μας αφορούν. Η σχέση μας με το ΝΑΤΟ είναι σε όλους γνωστή. Αυτή η συμμαχία είναι προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και της αντιπαράθεσης που υπήρχε εκείνη την εποχή” δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης οτι όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η Συμμαχία – να διευρυνθεί προς τα σύνορα της Ρωσίας και να αναπτύξει στρατιωτικές υποδομές κοντά στη ρωσική επικράτεια- επιβεβαιώνουν κάθε φορά την ουσία αυτής της συμμαχίας. Πρόσθεσε τέλος, οτι παρ’ όλα αυτά η Ρωσία διατηρεί ακόμα “αρκετά μέτριες επαφές” με το ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα