Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας, ο σύζυγος της Βασίλισσας

Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας, ο σύζυγος της Βασίλισσας

Στα 83 του έτη πέθανε ο σύζυγος της Βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας την οποία είχε παντρευτεί το 1967

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, “ο Πρίγκιπας Ερρίκος πέθανε ήρεμα στον ύπνο του την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου στο παλάτι Φρεντενσμποργκ”.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες κάτι που έκανε τον διάδοχο Πρίγκιπα Φρειδερίκο να γυρίσει στη χώρα από τη Νότια Κορέα στην οποία είχε μεταβεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Ο Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο στην κατοικία της οικογένειας βόρεια της Κοπεγχάγης την περασμένη εβδομάδα. Είχε διαγνωσθεί με λοίμωξη πνευμόνων στις 28 Ιανουαρίου ενώ ταξίδευε στην Αίγυπτο.

Ποιος ήταν ο Ερρίκος της Δανίας

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην πόλη Ταλένς της Γαλλίας. Ήταν ο γιος του Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά (1907-1998) και της Ρενέ Ιβόν Ντουρσενό (1908-2001). Το θρήσκευμα της οικογένειάς του ήταν ο Ρωμαιοκαθολικισμός. Ο Ερρίκος πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του στην Γαλλική Ινδοκίνα (σημερινό Βιετνάμ), όπου ο πατέρας του είχε επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

Στο Ανόι επέστρεψε το 1950, αποφοιτώντας δύο χρόνια αργότερα από γαλλικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ 1952 και 1957 σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ενώ σπούδασε ταυτόχρονα Κινεζική και Βιετναμέζικη γλώσσα στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού. Στη συνέχεια, φοίτησε το 1957 στο Χονγκ Κονγκ και το 1958 στη Σαϊγκόν.

Τα έτη 1959-1962 υπηρέτησε στο Γαλλικό Στρατό. Αργότερα εντάχθηκε στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και εργάστηκε στην Γαλλική Πρεσβεία του Λονδίνου από το 1963 ως το 1967.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα