ΠΓΔΜ: Γιορτή με χορούς και τραγούδια για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ

ΠΓΔΜ: Γιορτή με χορούς και τραγούδια για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ
Η σέλφι του Ζόραν Ζάεφ Facebook

Ο Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας πανηγυρικούς τόνους στην πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Με γιορτές σε 15 πόλεις της χώρας, η κυβέρνηση των Σκοπίων έδωσε πανηγυρικούς τόνους στην πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε μετά τη σύνοδο της περασμένης εβδομάδα.

Σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας στήθηκε μια μεγάλη “φιέστα” με μουσική, χορό, τραγούδια, αλλά και… selfie που τράβηξαν τόσο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ παρέστη στη γιορτή που έγινε στη πόλη Μπίτολα, όπου μιλώντας στο πλήθος επιχείρησε να φανεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών που επιτεύχθηκε με την Αθήνα για την επίλυση του ονοματολογικού.


“Η «Μακεδονία» έχει λόγο να γιορτάζει. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές ελπίδες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Απηύθυνε δε έκκληση ενότητας προς τους Σκοπιανούς, λέγοντας ότι “τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον.

Ο κ. Ζάεφ κάλεσε δε τους πολίτες αλλά και την αντιπολίτευση να διαλέξουν “το κοινό” τους μέλλον, καταλήγοντας “ας σταματήσουμε τα μίση”.

Το κλίμα ενθουσιασμού της κυβέρνησης δεν συμμερίζεται ωστόσο η αντιπολίτευση, πρωτοστατούντος του κόμματος VMRO-DPMNE, που ανακοίνωσε ότι η χώρα “δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία”, αναφορικά με τη συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα