Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Καραϊβική μετά την Ίρμα

Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Καραϊβική μετά την Ίρμα
A sits on a porch on the destroyed Philipsburg after the passing of Hurricane Irma in St. Martin, Monday, September 11, 2017. Irma cut a path of devastation across the northern Caribbean, leaving thousands homeless after destroying buildings and uprooting trees. (AP Photo/Carlos Giusti) AP

Για τους κατοίκους της Καραϊβικής το πέρασμα της Ιρμα δεν σήμανε και το τέλος του εφιάλτη, αφού τώρα πρέπει όχι μόνο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους αλλά και να αντιμετωπίσουν λεηλασίες και εγκληματικότητα που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Εκατοντάδες άνθρωποι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τις φυλακές εν μέσω του χάους που προκάλεσε η Ίρμα και σε συνδυασμό με λοιπά εγκληματικά στοιχεία και συμμορίες  που άδραξαν την ευκαιρία που προκάλεσε η καταστροφή, έχουν μετατρέψει σε κόλαση τις ζωές των κατοίκων που μετρούν τις πληγές τους.

Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την υψηλή εγκληματικότητα, Γαλλία και Βρετανία στέλνουν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις στις πληγείσες περιοχές, ενώ η Ολλανδία αναπτύσσει και στρατιωτικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τρομοκρατημένοι τουρίστες στο νησί του Αγίου Μαρτίνου, αναφέρουν ότι παραμένουν κλειδωμένοι στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, καθώς έξω μαίνεται το… απόλυτο χάος από πλευράς πλιάτσικου και λεηλασιών από εκατοντάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία που μεταδίδει η Daily Mail, υπολογίζεται ότι στους δρόμους του νησιού περιφέρονται περί τα 600 άτομα που λεηλατούν τα πάντα, ενώ εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσε ότι γίνεται μία σύλληψη κάθε δέκα λεπτά!

Ανάλογες είναι οι καταγγελίες κατοίκων και τουριστών και από τα υπόλοιπα νησιά που επλήγησαν από την Ίρμα.

Ο Σαμ Μπράνσον, γιος του μεγιστάνα της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, δήλωσε ότι οι βρετανικές Παρθένες Νήσοι βρίσκονται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, ενώ εκατοντάδες είναι οι δραπέτες από τις τοπικές φυλακές.

Αλλά και απλοί τουρίστες εκφράζουν την απόγνωσή τους μέσω των λογαριασμών τους στα social media, περιγράφοντας μια τρομακτική κατάσταση, με ενόπλους που κυκλοφορούν στους δρόμους πυροβολώντας αδιακρίτως, ενώ δεν υπάρχει πλέον καμία ασφάλεια από την πλευρά των αρχών, καθώς οι υποδομές έχουν υποστεί βιβλική καταστροφή και τίποτε δεν λειτουργεί.

Στρατιωτικά αεροσκάφη για την απομάκρυνση των Αμερικανών κατά κύριο λόγο τουριστών στέλνουν στην περιοχή οι ΗΠΑ, με στόχο την μεταφορά τους στο ασφαλέστερο Πουέρτο Ρίκο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα