Ποιες χώρες πιστεύουν ότι οι μηχανισμοί της ΕΕ κατέστρεψαν την οικονομία τους;

A mural by graffiti artist "Blu" that depicts the Greek ailing economy on a wall in the northern Greek city of Thessaloniki. /       "Blu"           .
A mural by graffiti artist "Blu" that depicts the Greek ailing economy on a wall in the northern Greek city of Thessaloniki. / "Blu" . SOOC

Σύμφωνα με έρευνα αρκετοί πολίτες των χωρών- μελών της ΕΕ θεωρούν πως πίσω από τα δεινά, που αφορούν τις οικονομίες των χωρών τους, κρύβεται η ΕΕ. Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες; (Pics)

Το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία, για την συνταγματική αναθεώρηση και η δέσμευση του Ματέο Ρέντσι να αποσυρθεί από την κυβέρνηση σε περίπτωση που επικρατήσει το "Όχι" προκαλεί τριγμούς και ανησυχία στις Ευρωπαϊκές αγορές, που βλέπουν την πολιτική και οικονομική αστάθεια να κυριαρχεί στην χώρα.

Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παρακολουθεί τις χώρες, που βρίσκονται υπό "οικονομική επιτήρηση" και έλεγχο, με στόχο την εξυγίανσης της οικονομία τους μέσω των μηχανισμών της, να αναζητούν την σωτηρία μακριά από την Ένωση.

Μετά την έξοδο της Βρετανίας η καθοδική πορεία για την ΕΕ έγινε πιο σαφής, με τους πολίτες των περισσότερων χωρών, που βιώνουν τις συνέπειες των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ, να την κατηγορούν για λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν βελτίωσαν την κατάσταση, αλλά έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Σύμφωνα με το γράφημα της Statista, στην πρώτη θέση με τους πολίτες που εκτιμούν πως η ΕΕ ευθύνεται για την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τους είναι οι Έλληνες, στη 2η θέση οι Ιταλοί και ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Ισπανοί.

(ΦΩΤΟ: SOOC)

ADVERTISING

SHARE: