'Πόλεμος' Τραμπ - παικτών NFL για το γονάτισμα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Buffalo Bills players kneel during the national anthem prior to an NFL football game against the Denver Broncos, Sunday, Sept. 24, 2017, in Orchard Park, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)
Buffalo Bills players kneel during the national anthem prior to an NFL football game against the Denver Broncos, Sunday, Sept. 24, 2017, in Orchard Park, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes) AP

Ένα ακόμα ανοιχτό μέτωπο για τον "πλανητάρχη", ο οποία τα έβαλε ακόμα και με παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου για την συνήθειά τους να γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ποια η απάντηση των αθλητών

Πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονάτισαν την Κυριακή πριν από τα ματς της National Football Ligue στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών, αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στον χορτάρι του αγωνιστικού χώρου, λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμάκωσε τη ρητορική του ζητώντας μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς την Αμερική.

Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ που είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Τραμπ επετέθη, χωρίς να τον κατονομάσει, σε 29χρονο παίκτη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης: «Δεν θα σας άρεσε να βλέπατε έναν από αυτούς τους ιδιοκτήτες της ομάδας του NFL να λέει, όταν κάποιος δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη σημαία μας, "βγάλτε μου αυτόν τον π...νας γιο από το τερέν, απολύεται, απολύεται;" », έγραψε στο Twitter.

Στη συνέχεια, μόλις ξύπνησε, δήλωσε πάλι μέσω του Twitter, ότι το μποϊκοτάζ των ματς μπορεί να είναι ένας τρόπος «να ξεφορτωθούμε» αυτές τις κινήσεις που δηλώνουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τη σημαία, όσο και προς τη χώρα».

Ο αμερικανικός εθνικός ανακρούεται πριν από κάθε ματς στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι παίκτες καθώς και το κοινό στέκονται όρθιοι με το δεξί χέρι στην καρδιά.

Στο Φόξμποροου, 15 παίκτες των New England Patriots, που έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή στη National Football Ligue γονάτισαν και πολλοί από αυτούς κρατήθηκαν από τα μπράτσα, ανάμεσά τους και ο σταρ της ομάδας Τομ Μπρέιντι.

Οι παίκτες των Pittsburgh Steelers αποφάσισαν από την πλευρά τους να παραμείνουν στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στάδιο των Bears του Σικάγο.

(Φωτό: AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ

ADVERTISING

SHARE: