“Πορεία των εκατομμυρίων” κατά του Πούτιν

default image

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα. Διαβάστε τι κλίμα επικρατεί στη ρωσική πρωτεύουσα

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το κέντρο της Μόσχας εν όψει της μεγάλης διαδήλωσης που η ρωσική αντιπολίτευση οργανώνει την Τρίτη κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μία ημέρα αφού η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε σειρά εφόδων σε σπίτια ηγετικών στελεχών της.

Περισσότερα από 12.000 μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας- αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις και μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών- έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα για να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Μόσχας.

Πλήθος αστυνομικών και καμιόνια των δυνάμεων ασφαλείας είναι ανεπτυγμένα στο κέντρο της πόλης, όπου δρόμοι έχουν αποκλεισθεί από ανατρεπόμενα φορτηγά του δήμου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Έπειτα από τη διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι στην πλατεία Πούσκιν, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη λεωφόρο Ζαχάροφ για να συμμετάσχουν στην “πορεία των εκατομμυρίων” που έχει επιτραπεί από τις ρωσικές αρχές για τρεις ώρες για 50.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται σε βεβαρυμένο κλίμα έπειτα από σειρά αστυνομικών εφόδων τη Δευτέρα στα σπίτια στελεχών της αντιπολίτευσης, όπως ο μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Αλεξέι Ναβάλνι, ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς Σεργκέι Ουνταλτσόφ, ο ηγέτης του κινήματος Αλληλεγγύη Ιλια Γιασίν και η τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ.

Τα στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης έχουν κληθεί να παρουσιασθούν στην αστυνομία το μεσημέρι για να καταθέσουν, σε ένα μέτρο που θεωρείται ότι αποσκοπεί να τους εμποδίσει να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα