'Πόρτα' σε Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας

Η επιλογή του Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας απορρίπτει την πρόσκληση

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε χθες ότι ο αντιναύαρχος ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Η πρόσκληση στον Χάρβαρντ έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ. "Το θέμα είναι, δεν είπε στον αντιπρόεδρό μας το σωστό, και μετά είπε ότι δεν θυμάται. Όπως και να έχει, δεν ήταν με ευχαρίστησε αυτό", είπε ο Τραμπ, εξηγώντας γιατί τον απέλυσε.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ αναφέρθηκε σε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ως αιτίες απόρριψης της πρόσκλησης. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.

Δύο πηγές εν γνώσει του θέματος είπαν ότι ο Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Αυτό τον βρήκε αντίθετο με τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Νωρίτερα χθες, ο Τραμπ, αναφερόμενος προφανώς στον Χάρβαρντ, είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής συνέντευξης τύπου, "Έχω κάποιον που νομίζω ότι θα είναι εξαιρετικός για τη θέση αυτή" του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύννεφα στο Λευκό Οίκο: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ

Αναβρασμός στο Κογκρέσο με την παραίτηση Φλιν. Σιγή ιχθύος από Τραμπ

ADVERTISING

SHARE: