Πού “χτυπήθηκε” το Λας Βέγκας

Πού “χτυπήθηκε” το Λας Βέγκας

Το Las Vegas Strip είναι ο δρόμος που ενώνει όλα τα ξενοδοχεία στο Las Vegas. Το Mandalay Bay βρίσκεται στο νότιο άκρο του. Δείτε πού χτύπησαν οι δράστες.

Το Las Vegas Strip είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από τη συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων του Las Vegas.

Αν έχετε δει ποτέ το CSI: Las Vegas, θα θυμάστε πως όταν “έπεφτε” το τραγούδι των “Who” (με τίτλο “Who are you?”) εμφανιζόταν μπροστά σας η εικόνα με τα αμέτρητα φώτα που έκαναν προορισμό των κατοίκων όλου του πλανήτη, την υπερπαραγωγή που έχει στηθεί στην Clark County της Nevada. Το Mandalay Bay, ιδιοκτησίας της MGM Resorts International, σηματοδοτεί την έναρξη του Strip, στην νότια πλευρά του και για τους οδηγούς που έρχονται από την California, μόλις βλέπουν το υπερπολυτελές κτίριο των 43 ορόφων και των 3.309 δωματίων, αντιλαμβάνονται ότι έχουν φτάσει στο Las Vegas.

 

Το μέρος που επέλεξαν οι δράστες για την επίθεση τους δεν είναι στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι σε κομβικό σημείο: εκεί που ενώνονται οι Las Vegas Boulevard και Tropicana Avenue, με χιλιάδες κόσμου να περνά από εκεί καθημερινά.Είναι πολύ κοντά και στο αεροδρόμιο McCarran International Airport, όπου για λίγη ώρα παύθηκαν οι πτήσεις. Οι κάποιες χιλιάδες έφτασαν τις 40.000, με αφορμή το τριήμερο Route 91 Harvest, φεστιβάλ country μουσικής που φιλοξενήθηκε απέναντι από το Mandalay Bay, σε ανοιχτό χώρο στο Las Vegas Strip.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο, δήλωσαν πως από τη στιγμή που ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί επικράτησε πανικός και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους πως έπρεπε να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πολλά άλλα ξενοδοχεία της περιοχής έκλεισαν τις πόρτες τους και συνέστησαν στους καλεσμένους τους να κλειδωθούν στα δωμάτια τους, μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης.

Παράλληλα, δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) όρμησαν στο Mandalay Bay, με τις έρευνες να καταλήγουν σε δωμάτιο του 32ου ορόφου και την εξουδετέρωση ενός άνδρα, ο οποίος πιστεύεται πως είναι ο δράστης.

Το νέο συμβόλαιο για την ασφάλεια

Μόλις στις 13 Σεπτεμβρίου η νεοσυσταθείσα Ένωση ανθρώπων ασφαλείας του Mandalay Bay ψήφισε την υπογραφή τριετούς συμβολαίου, με το εν λόγω θέρετρο. Μέλη της Διεθνούς Ένωσης, της Ασφάλειας, της Αστυνομίας και των Πυροσβεστών, που συγκροτούν την Ένωση, τάχθηκαν υπέρ του συμβολαίου με ψήφους 124-13. Η σύμβαση αυτή δίνει σε αξιωματικούς, με πέντε ή περισσότερα χρόνια υπηρεσίας ένα μπόνους υπογραφής 500 δολαρίων και για τους άλλους, μπόνους 250 δολαρίων. Αυτοί που εργάζονται full time επίσης, τελούν υπό συμβόλαιο πια που είναι το πρώτο που υπεγράφη ποτέ με το ξενοδοχείο. Που ειρήσθω εν παρόδω, είναι το μόνο που ανήκει στην MGM και απολαμβάνει αυτήν την πολυτέλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα