Πρώην παρουσιαστής του NBC: Φυσικά και το είπε ο Τραμπ το ‘πιάστε τες απ’ το μ…’

Πρώην παρουσιαστής του NBC: Φυσικά και το είπε ο Τραμπ το ‘πιάστε τες απ’ το μ…’
President Donald Trump speaks with reporters after a meeting with Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., in the Rose Garden of the White House, Monday, Oct. 16, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP Photo/Evan Vucci

Μετά τις αναφορές ότι ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε πως έχει ξεστομίσει την περιβόητη φράση, δημοσιογράφος που ήταν παρών επανέρχεται στο θέμα

Σχολιάζοντας δημοσίευμα κατά το οποίο ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πια των ΗΠΑ λέει σε συνεργάτες του ότι δεν ήταν η δική του φωνή αυτή που ακούγεται να κάνει ένα χυδαίο σχόλιο στα γυρίσματα της εκπομπής Access Hollywood το 2005, ο πρώην παρουσιαστής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC Μπίλι Μπους έγραψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως κάνει «ενός είδους ιστορικό αναθεωρητισμό».

«Το είπε. “Πιάσε τις από το μ…”», διαβεβαίωσε ο Μπους σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή.

Η ίδια εφημερίδα έγραψε τον Νοέμβριο πως ο πρόεδρος Τραμπ διατείνεται, μιλώντας κατ’ ιδίαν σε συνεργάτες του και ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός γερουσιαστή, ότι η φωνή στο ηχογραφημένο απόσπασμα δεν είναι η δική του.

Εάν αυτό ισχύει, αναιρεί την αρχική στάση του, αμέσως μετά την αποκάλυψη της κασέτας αυτής, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Τότε, ο Τραμπ είχε παραδεχθεί: «Το είπα, έσφαλλα, ζητάω συγγνώμη».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρει ότι δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει το δημοσίευμα των Τάιμς περί του ότι ο Τραμπ κατ’ ιδίαν αφηγείται σε πολιτικούς συμμάχους του μια διαφορετική εκδοχή του γεγονότος.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το άρθρο του Μπίλι Μπους. Όμως η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς υποβάθμισε το δημοσίευμα των Τάιμς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων την 27η Νοεμβρίου.

«Ο πρόεδρος δεν έχει αλλάξει θέση», είχε πει η Σάντερς προσθέτοντας ότι εάν «αμφισβητεί» κάτι ο Τραμπ, αυτό είναι «η ακρίβεια» των ΜΜΕ.

Ο Μπους ακούγεται να γελάει στο ηχογραφημένο απόσπασμα και αφού μεταδόθηκε το επίμαχο βίντεο, έχασε τη δουλειά του παρουσιαστή στην πρωινή εκπομπή Today του NBC. Η αποκάλυψη της ηχογράφησης είχε προκαλέσει αναστάτωση στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, που μολαταύτα κέρδισε τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα