Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίθεση στον Παπαδήμο

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίθεση στον Παπαδήμο
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η εγκληματική ενέργεια αναμεταδόθηκε αμέσως από το σύνολο των διεθνών πρακτορείων, τα οποία έκαναν λόγο για τραυματισμό του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού

Με έκτακτα δελτία μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ τη βομβιστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Το πρακτορείο Reuters έκανε εξαρχής λόγο για “τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας”. Τη ροή των ειδήσεών του διέκοψε και το αμερικανικό δίκτυο CBS, το οποίο παρουσίασε την είδηση.

Στα γερμανικά ΜΜΕ, πρώτη μετέδωσε το γεγονός η Bild, ενώ άμεσο ήταν και το δελτίο του Αλ Τζαζίρα.

 

LIVE ενημέρωση από την Αθήνα ξεκίνησε και το Associated Press, με φωτογραφική κάλυψη.

Το τουρκικό κανάλι Huberturk διέκοψε τη ροή του προγράμματός του, μεταδίδοντας σε ζωντανή ανταπόκριση την είδηση.

Η βομβιστική επίθεση μεταδόθηκε και από τα ρωσικά Μέσα, με το πρακτορείο Sputnik να αναμεταδίδει εκτάκτως τα ελληνικά δημοσιεύματα με πληροφορίες από το κέντρο της Αθήνας.

Το αμερικάνικο ABC έγραψε χαρακτηριστικά: “Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είναι τραυματίας μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του”.

Ο Guardian είχε ζωντανή μετάδοση πληροφοριών με tweets από ξένα και ελληνικά Μέσα που δημοσίευαν πληροφορίες για την έκρηξη και την κατάσταση της υγείας του, ενώ Breaking έγινε η είδηση και στο BBC.

Το βρετανικό δίκτυο μάλιστα θύμισε το γράμμα με εκρηκτική ύλη που είχε σταλεί τον Μάρτιο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όταν και είχε τραυματιστεί μία υπάλληλος, αλλά και το γράμμα που είχε αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στο Βερολίνο, με αναγραφόμενο τότε παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το BBC γράφει πως την ευθύνη για τις τότε επιθέσεις είχαν αναλάβει με προκήρυξη τους οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Το BBC θυμίζει ακόμη τις αποστολές του 2010, όταν οι Πυρήνες είχαν στείλει φακέλους σε πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένας εντοπίστηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και προοριζόταν για την Άνγκελα Μέρκελ και ένας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με προορισμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα πριν φύγουν, μεταξύ των οποίων και ένας για τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Τέλος, η Telegraph είχε επικοινωνία με ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. και μετέδωσε άμεσα πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του, και δεν διατρέχει κίνδυνο. Όπως και το BBC, έτσι και η Telegraph υπενθυμίζει τις αποστολές των φακέλων από τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα