Πτήση MH370: Σχεδόν βέβαιο ότι τα συντρίμμια είναι από Boeing 777

default image

Ο επικεφαλής των ερευνών θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι είναι “σχεδόν βέβαιο” πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

“Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Νωρίτερα, η Malaysia Airlines χαρακτήρισε “πρόωρες” τις εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στην ανατολική ακτή του νησιού Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, προέρχονται από το Boeing της που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη

Η Αυστραλία θεωρεί τον εντοπισμό χθες των συντριμμιών ενός αεροσκάφους σε ακτή της γαλλικής νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, μια “πολύ σημαντική εξέλιξη” στην έρευνα για τον εντοπισμό του μοιραίου Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, η τύχη της οποίας αγνοείται για περισσότερες από 500 ημέρες, σημείωσε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

“Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν αυτά τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από την MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες (των θυμάτων) να πενθήσουν”, πρόσθεσε.

“Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους”, συνέχισε.

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε επίσης ο Αυστραλός υπουργός.

“Αυτού του είδους η δουλειά θα πάρει προφανώς κάποιον χρόνο, αν και ο αριθμός μπορεί να βοηθήσει να γίνει η επαλήθευση (…) πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση”, κατέληξε.

Εξειδικευμένοι ερευνητές αναχώρησαν σήμερα για το γαλλικό νησί προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα συντρίμμια μήκους δύο μέτρων που εντοπίστηκαν χθες στην Ρεϊνιόν και φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα του φτερού ενός αεροπλάνου ανήκουν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πέρυσι από τα ραντάρ.

Κοντά στα συντρίμμια βρέθηκε και μία βαλίτσα

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της νήσου Ρεϊνιόν, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια βρέθηκε και μια φθαρμένη βαλίτσα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν η αποσκευή συνδέεται με την πτήση MH370.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα