Πυρά Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πυρά Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καταφέρθηκε χωρίς περιστροφές κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit. "Όχι σε εξόδους και ακρωτηριασμούς της Ένωσης"

Τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που θα “ακρωτηριαστεί” η Ευρωπαϊκή Ένωση από ένα Grexit έκρουσε εκ νέου σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο πολυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις προχθές, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Aλlgemeine Zeitung. 

Πηγή: Spiegel Online

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα