‘Πυρηνική Επιλογή’ για την αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, προτείνει ο Τραμπ

‘Πυρηνική Επιλογή’ για την αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, προτείνει ο Τραμπ
FILE- In this Friday, Jan. 19, 2018, file photo, President Donald Trump speaks to the March for Life participants from the Rose Garden of the White House in Washington. The funding feud, which led to a government shutdown at midnight Friday, Jan. 19, is the second time Trump has dived into a negotiation and come up short on a top priority. (AP Photo/Evan Vucci, File) ap

Σε αλλαγή του κανονισμού της Γερουσίας για να περάσει ο προϋπολογισμός μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους, προτρέπει ο Αμερικανός πρόεδρος

Στην περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών συνεχιστεί, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης τροποποιώντας τον κανονισμό της Γερουσίας, άφησε την Κυριακή να εννοηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ένα μήνυμά του στο Twitter.

Για να εγκριθούν νομοσχέδια που αφορούν τον προϋπολογισμό ή την κατανομή πιστώσεων απαιτούνται 60 ψήφοι στη Γερουσία και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σήμερα διαθέτει μόνο 51 έδρες.

“Οι Δημοκρατικοί θέλουν μόνο να εισρέουν ανεξέλεγκτα οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας. Αν συνεχιστεί το αδιέξοδο, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να πάνε στο 51% (σε ψήφους στη Γερουσία, τη λεγόμενη και “Πυρηνική Επιλογή”) και να ψηφίσουν έναν πραγματικό, μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό”, ανέφερε στο μήνυμά του ο Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευτούν ξανά για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση μέχρι να ξαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους επιμένουν ότι σε οποιοδήποτε νόμο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της κυβέρνησης θα πρέπει να περιλαμβάνονται και μέτρα προστασίας για τους λεγόμενους “Ονειροπόλους” τους περίπου 700.000 νέους που έφτασαν στις ΗΠΑ ως ανήλικοι.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci, File)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα