Πυρκαγιά στο Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι

Πυρκαγιά στο Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι
Smoke rises from a building on fire in London, Wednesday, June 14, 2017. A massive fire raced through the 27-story high-rise apartment building in west London early Wednesday, sending at least 30 people to hospitals, emergency officials said. (AP Photo/Matt Dunham) AP

"Ως επικεφαλής του συμβουλίου, πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης"

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, της συνοικίας όπου βρίσκεται το πολυώροφο κτίριο του δυτικού Λονδίνου όπου τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 14η Ιουνίου, έπειτα από επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του συμβουλίου στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτές τις αποτυχίες

«Ως επικεφαλής του συμβουλίου, πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτές τις αποτυχίες», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν, επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Αποδέχθηκε την κριτική για την απόφαση που έλαβε χθες να αναβάλει μια συνάντηση του συμβουλίου για την καταστροφική πυρκαγιά στον Grenfell Tower, όταν μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρακoλoυθήσoυv τις εργασίες, κάτι που υποστήριξε ότι ήταν απαραίτητο για να αποφευχθεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια έρευνα.

Μια εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επέκρινε νωρίτερα σήμερα την απόφαση να επιχειρηθεί να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών το συμβούλιο.

Θυμίζουμε πως από το πρώτο λεπτό της τραγωδίας κυκλοφόρησαν πληροφορίες που εστίαζαν στο συμβούλιο και τη διαχείριση που έκανε αυτό στις οικίες που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του. Ομάδα κατοίκων της περιοχής είχε φτάσει ως του σημείου, να προειδοποιήσει για τραγικές συνέπειες και μεγάλη πυρκαγιά εξαιτίας των αστοχιών στον Πύργο. ” Πιστεύουμε ακράδαντα πως μια σοβαρή φωτιά στον πύργο ή ένα αντίστοιχα σοβαρό γεγονός αποτελεί την πιο πιθανή αιτία που η εταιρία θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της” γράφουν σε ένα κείμενο που στην πραγματικότητα προέβλεπε την καταστροφή που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Άλλωστε και ασφαλιστικές εταιρείες είχε προειδοποιήσει τη βρετανική κυβέρνηση για τους κινδύνους του εύφλεκτου υλικού επένδυσης σε κτίρια ένα μήνα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, την πολυκατοικία-ουρανοξύστη του Λονδίνου που κάηκε ολοσχερώς και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Financial Times.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 από τους 79 νεκρούς, αγνοούμενους ή φερόμενους ως νεκρούς, και έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να μη γίνει ποτέ γνωστό πόσοι άνθρωποι χάθηκαν στην πυρκαγιά.

Η βρετανική κυβέρνηση όρισε την Πέμπτη έναν δικαστή για να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με την πυρκαγιά.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα