Πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

© EPA

Συναγερμός έχει σημάνει στον χώρο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα μετά από πυροβολισμούς

Πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, έκκληση προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν την περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα —καθώς νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για πυρά— απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δημοσιεύματα για πυρά κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, συμβουλεύουμε τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν την περιοχή μέχρι νεωτέρας», ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Οι πυροβολισμοί έγιναν λίγη ώρα μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ. Ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς που δολοφόνησε τον ρώσο πρεσβευτή ήταν πρώην αστυνομικός, που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την "τρομοκρατική οργάνωση" του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο Αλτιντάς παρεισέφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα.

Φώναξε η "Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία", πριν ανοίξει πυρ.

Ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο της αστυνομίας και εντοπίστηκε πάνω του μια αστυνομική ταυτότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγκυρα: Τι είπε ο δράστης την ώρα που δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη

Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

Άγκυρα: Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

ADVERTISING

SHARE: