Πυροβολισμοί στη Γαλλία: Τραυμάτισαν δημοσιογράφο και σκότωσαν τη γυναίκα του

Πυροβολισμοί στη Γαλλία: Τραυμάτισαν δημοσιογράφο και σκότωσαν τη γυναίκα του
Ο δημοσιογράφος Ραχίμ Ναβανόφ που δέχτηκε ένοπλη επίθεση από αγνώστους στην Γαλλία Youtube

Ζευγάρι δέχτηκε πυρά οπλισμένου άνδρα στην πόλη Κολομιέρ κοντά στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας

Πυροβολισμοί το πρωί της Παρασκευής στην Κολομιέρ, κοντά στην πολή Τουλούζη της Γαλλίας. Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση France 3, ένα αυτοκίνητο μάρκας AUDI έφτασε πλάι σε άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, ο εξόριστος Αζέρος δημοσιογράφος Ναμαζόφ και η σύζυγός του. Ο οδηγός του AUDI κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ σε βάρος των δύο ανθρώπων.

Ο Ναμαζόφ τραυματίστηκε στην πλάτη και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Τουλούζης η γυναίκα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και φαίνεται πως έχει χάσει τη ζωή της. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό..

Στόχος της επίθεσης όπως όλα δείχνουν είναι ο δημοσιογράφος Ραχίμ Ναμαζόφ, εξόριστος στη Γαλλία από το Αζερμπαϊτζάν. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και απειλήθηκε με ποινή θανάτου από τις αρχές της χώρας του, ενώ στη συνέχεια απελάθηκε από το Αζερμπαϊτζάν και βρήκε καταφύγιο στην Τουλούζη της Γαλλίας το 2010.

Ο 39χρονος δημοσιογράφος δεν σταμάτησε ποτέ να κατηγορεί το καθεστώς της χώρας του για αυταρχισμό και απολυταρχισμό, ενώ είχε καταγγείλει κύκλωμα εμπορίου οργάνων, τα οποία το κράτος αποσπά από τα πτώματα νεκρών στρατιωτικών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για τα ρεπορτάζ και τις έρευνές του σε βάρος του καθεστώτος. Όπως μεταδίδει η La Depeche, η απειλή για τη ζωή του τον ανάγκασε να διαφύγει με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους στην Γαλλία. “Στο Αζερμπαϊτζάν, οι δημοσιογράφοι δολοφονούνται ή μπαίνουν φυλακή” ανακοίνωνε καταφθάνοντας σε ευρωπαϊκό έδαφος πριν από οκτώ χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα