Ρίχνει χρηματιστήρια και τουρκική λίρα η κατάρριψη του αεροσκάφους

default image

Έντονα αρνητικά αντέδρασαν οι αγορές στην είδηση. Πως κινούνται χρυσός, πετρέλαιο, ΧΑ

Αναστάτωση προκάλεσε στις χρηματαγορές η είδηση κατάρριψης ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στην Τουρκία. Το γεγονός που ήρθε να προστεθεί στο ήδη βαρύ από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα οδήγησε τις αγορές σε απότομη πτώση η οποία άρχισε να επιβραδύνεται λίγο μετά τις 12 οπότε και είχε ξεκαθαριστεί για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν (σ.σ. στις 12.30) να κινούνται αρνητικά με απώλειες που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 1%. Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών που από την αρχή της συνεδρίασης κινούνταν ανοδικά, βρέθηκε σε αρνητικό επίπεδο στις 11.45 ενώ αυτή την ώρα κινείται οριακά γύρω από την τιμή του χθεσινού κλεισίματος.

O χρυσός ανέκοψε την αρνητική του πορεία και λίγο μετά τις 12 παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,5% ενώ πιο έντονα ανοδική διάθεση έχει το πετρέλαιο του οποίου η τιμή εμφανίζει άνοδο άνω του 1%.

Το γεγονός είχε άμεσο αντίκτυπο και στις τουρκική λίρα η οποία έκανε βουτιά 1% έναντι του ευρώ ενώ η πτώση στον Γ.Δ. στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης είναι της τάξης του 1,3% . Αντίστοιχα ο δείκτης MICEX στο χρηματιστήριο της Μόσχας κινείται αρνητικά με απώλειες της τάξης του 2%. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα