Ρίο 2016: Συνελήφθη υψηλόβαθμο μέλος της ΔΟΕ

default image

Ο 71χρονος επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης. Γιατί κατηγορείται

Στη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου μέλους της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία στη Βραζιλία, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης πώλησης εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο 71χρονος Πάτρικ Χίκεϊ, επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιρλανδίας, συνελήφθη στο πολυτελές ξενοδοχείο που διέμενε στο Ρίο. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, επιχείρησε να διαφύγει ενώ μετά τη σύλληψη του ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας την είδηση, σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έρευνας.

Ο Χίκεϊ είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ από το 2012. Ως επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών συνέβαλε στη θέσπιση των Ευρωπαϊκών Αγώνων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2015, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

“Είμαστε ακόμη στη διαδικασία για τον καθορισμό των πραγματικών περιστατικών”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιρλανδίας επεσήμανε ότι “πριν σχολιάσουμε θα πρέπει να υπάρξει διασαφήνιση της υπόθεσης”.

Η σύλληψη του Χίκεϊ είναι η τελευταία σε μια σειρά ενεργειών από την αστυνομία ενάντια στα κυκλώματα που πωλούν παράνομα εισιτήρια και δρουν διεθνώς. Πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής της εταιρίας THG Sports, η οποία είχε άδεια να μεταπωλήσει τα εισιτήρια των Ολυμπιακών του Λονδίνου το 2012 και του Σότσι το 2014, κατέληξε με χειροπέδες με την κατηγορία της παράνομης πώλησης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 1.000 εκ των ακριβών εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα εισιτήρια αυτά επρόκειτο να πωληθούν πολύ πιο πάνω από την αξία τους και αφορούσαν δημοφιλή αθλήματα και αγωνίσματα, όπως και την τελετή έναρξης. Κάποια έφεραν το όνομα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιρλανδίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πάτρικ Χίκεϊ σε συνέντευξη του σε ιρλανδικό ραδιοσταθμό αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη, κληθείς να σχολιάσει ότι ο γιος του εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρία.

Πηγή: France24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα