Ρωσία : Έλεγχοι στο προεκλογικό επιτελείο του Αλεξέι Ναβάλνι

Russian opposition leader Alexei Navalny takes a selfie at his office after been released from a jail in Moscow, Russia, Sunday, Oct. 22, 2017. Navalny was released from jail where he spent 20 days for "organising unsanctioned protests." Since he was sentenced, Ksenia Sobchak has declared her candidacy in upcoming presidential elections, a move that is likely to threaten Navalny's own position. (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP)
Russian opposition leader Alexei Navalny takes a selfie at his office after been released from a jail in Moscow, Russia, Sunday, Oct. 22, 2017. Navalny was released from jail where he spent 20 days for "organising unsanctioned protests." Since he was sentenced, Ksenia Sobchak has declared her candidacy in upcoming presidential elections, a move that is likely to threaten Navalny's own position. (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP) AP

Στους έκτακτους ελέγχους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ναβάλνι , Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος ασκεί χρέη γενικού διευθυντή του ιδρύματος

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει ελέγχους που σχετίζονται με την δραστηριότητα του ιδρύματος «Πέμπτη εποχή του έτους» μέσω του οποίου διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Στους έκτακτους αυτούς ελέγχους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ναβάλνι , Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος ασκεί χρέη γενικού διευθυντή του ιδρύματος.

Ο Βολκόφ δήλωσε ότι στο ίδρυμα εργάζονται επίσημα μέλη του προεκλογικού επιτελείου και στο ίδρυμα συνάπτονται τα συμβόλαια που αφορούν την ενοικίαση χώρων όπως και άλλες δραστηριότητες.

Ο Βολκόφ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος την ειδοποίηση που έλαβε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την οποία συνάγεται σύμφωνα με τον ίδιο ότι θα πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο δύο φορτηγά με έγγραφα τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν.

Το υπουργείο απαιτεί να παρουσιάσουν στοιχεία τα οποία αφορούν τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδρυμα , τα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα που χρησιμοποιούνται στην προεκλογική εκστρατεία , όπως επίσης και στοιχεία για την εισφορές.

Σε περίπτωση που δεν σταλούν έγκαιρα και πλήρως τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στο ίδρυμα όπως αναφέρει η ειδοποίηση.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχιε δηλώσει την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας άνοιξαν γραφεία των υποστηρικτών του Ναβάλνι σε δεκάδες ρωσικές πόλεις. Ωστόσο οι εκκρεμότητες που έχει ακόμη με την δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στο να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή : bbc.com/russian/news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

ADVERTISING

SHARE: