Ρωσία: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι μάλλον νεκρός

Ρωσία: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι μάλλον νεκρός

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι φέρεται να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας, στις 28 Μαΐου, η οποία είχε ως στόχο συνάντηση στελεχών του ISIS

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι προσπαθεί να διαπιστώσει αν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας σκοτώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στόχος της αεροπορικής αυτής επιδρομής ήταν μια συνάντηση στελεχών του ISIS η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την ανακοίνωση του υπουργείου.

“Σύμφωνα με την πληροφορία που τώρα ελέγχεται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση” μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως ελέγχει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αλ-Μπαγκντάντι μπορεί να σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου από ρωσική αεροπορική επιδρομή. “Η Ρωσία δεν έχει 100% επιβεβαιώσει πως ο ηγέτης του ISIS έχει σκοτωθεί” έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ηγέτης του ΙΚ μπορεί να έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή. Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, παρέπεμψε στο Υπουργείο Άμυνας τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις σχετικά με τον αλ-Μπαγκντάντι. Είπε επίσης πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το θέμα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Συγκεκριμένα, το κανάλι Raqqa24, μετέδωσε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ωστόσο η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη πηγή, ούτε και από το «πρακτορείο» Amaq του ISIS.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Militant video, File)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα