Ρωσία: Θα αντιδράσουμε την κατάλληλη στιγμή

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε την κατάλληλη στιγμή
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ AP

Για απάντηση χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του μιλάει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου - Δεν θα κινηθούμε "βάσει μια εικασίας" ξεκαθάρισε ο Ερντογάν

Η Ρωσία θα ανταποδώσει χωρίς αμφιβολία στις απελάσεις ρώσων διπλωματών από πολλές δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες, αλλά θα το κάνει την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας, αλλά είπε πως θα αντιστοιχεί στα ρωσικά εθνικά συμφέροντα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες που απέλασαν ρώσους διπλωμάτες θα εξετάσουν σοβαρά τις πληροφορίες οι οποίες σύμφωνα με τη Βρετανία αποδεικνύουν την ανάμιξη της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει πως η Μόσχα θα αποτιμήσει το επίπεδο της εχθρότητας της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου απέναντι στη Ρωσία προτού απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ στο έδαφός της, «βάσει μια εικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. «Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως έγραψαν σήμερα οι εφημερίδες Hurriyet και Yeni Safak. «Δεν τίθεται θέμα να αντιδράσουμε όπως εκείνοι», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα