Ρωσία: Την ακύρωση της υποψηφιότητας Πούτιν ζήτησε η Σαμπτσάκ

Russian celebrity TV host Ksenia Sobchak, who wants to challenge Russian President Vladimir Putin in the March 18 presidential election, walks after submitting endorsement papers in support of his presidential bid to a member of Russia's Central Election commission in Moscow, Russia, Monday, Dec. 25, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Russian celebrity TV host Ksenia Sobchak, who wants to challenge Russian President Vladimir Putin in the March 18 presidential election, walks after submitting endorsement papers in support of his presidential bid to a member of Russia's Central Election commission in Moscow, Russia, Monday, Dec. 25, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγε η δημοσιογράφος και υποψήφια για την προεδρία. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Σαμπτσάκ ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια της προεδρικής θητείας του Ντμίτρι Μενβέντιεφ στο διάστημα 2008-2012, ο Πούτιν ήταν αυτός που κυβερνούσε πραγματικά την χώρα. Με αυτό το δεδομένο, ασκεί ήδη την τέταρτη κατά σειρά προεδρική του θητεία και θέτει υποψηφιότητα για την πέμπτη. Αυτό συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» του Συντάγματος, αναφέρει στην προσφυγή της η Σαμπτσάκ.

Αυτή την στιγμή δεν υφίσταται θέμα να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν ενεργεία προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Νικολάι Μπουλάγιεφ, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Το ζήτημα αυτό το έχουμε συζητήσει εδώ και καιρό, τόνισε ο Μπουλάγιεφ, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις επί του θέματος και κατηγορηματική απόφαση. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του που η Ξένια Σαμπτσάκ υποψήφια για την προεδρία, έθεσε αυτή την στιγμή το θέμα, εκτιμώντας ότι ενήργησε από συναισθηματική φόρτιση.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενέκρινε την υποψηφιότητα του Πούτιν για την ρωσική προεδρία στις 6 Φεβρουαρίου. Η επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή ομόφωνα.

(Φωτό: AP Photo/Ivan Sekretarev)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβρασμός στη Μόσχα για την νέα υποψήφια πρόεδρο - Δεν ανησυχεί το Κρεμλίνο

Ξένια Σαμπτσάκ: Η 'Πάρις Χίλτον της Ρωσίας' αντίπαλος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

ADVERTISING

SHARE: