Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Σκηνοθετημένη από την Βρετανία η επίθεση στη Ντούμα

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Σκηνοθετημένη από την Βρετανία η επίθεση στη Ντούμα
Αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στη Ντούμα της Συρίας AP

"Προβοκάτσια" με εμπλοκή της Βρετανίας η επίθεση στη Ντούμα, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία - "Γελοίο και κατάφωρο ψέμα" απαντά το Λονδίνο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην “προβοκάτσια” που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην “σκηνοθετημένη” επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

 Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της “σκηνοθετημένης” επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

“Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα” δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης “Λευκά κράνη” ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Η εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας:

“Είναι γελοίο. Είναι κατάφωρο ψέμα. Είναι το χειρότερο είδος ψευδών ειδήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα από τη ρωσική προπαγανδιστική μηχανή” είπε η Κάρεν Πιρς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι η Βρετανία συμμετείχε στη “σκηνοθετημένη” επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην Ανατολική Γούτα και ότι έχει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του Λονδίνου στην υπόθεση αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα