Ρωσία: 12 νεκροί, εκ των οποίων 9 παιδιά, σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό και ΙΧ

Το λεωφορείο μετέφερε παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, μέλη γυμναστικής ομάδας, που επέστρεφε μετά από συμμετοχή σε διοργάνωση (vid)

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους 9 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και δύο επιβατικά αυτοκίνητα στη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι αρχές της κεντρικής Σιβηρίας.

"Σήμερα νωρίς το απόγευμα στο 926ο χλμ. της εθνικής οδού που συνδέει τις πόλεις Χάντι-Μανσίσκ και Τιούμεν σημειώθηκε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν ένα φορτηγό, δύο αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο που μετέφερε 32 επιβάτες, από τους οποίους 29 παιδιά", ανακοίνωσε η περιφερειακή Επιτροπή Έρευνας.

"Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ανάμεσά τους 9 παιδιά και 21 νοσηλεύονται" στο Χάντι-Μανσίσκ, πόλη της κεντρικής Σιβηρίας, διευκρίνισε η επιτροπή.

Τα παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν σε γυμναστική ομάδα, η οποία επέστρεφε μετά από συμμετοχή σε διοργάνωση σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείται, "πιστεύεται ότι ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να προκαλέσει το δυστύχημα". Η κακή ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο και οι κακές καιρικές συνθήκες μπορεί επίσης να ήταν αιτία του πολύνεκρου τροχαίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι το 2015, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η χώρα παραμένει μια από τις πρώτες παγκοσμίως όσον αφορά την θνησιμότητα στους δρόμους κυρίως λόγω του αλκοολισμού, της κακής κατάστασης των οδικών υποδομών και της μη τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία

ADVERTISING

SHARE: