Σάλος: Έβαλαν κραγιόν σε φάλαινα σε ενυδρείο

Σάλος: Έβαλαν κραγιόν σε φάλαινα σε ενυδρείο
Έβαλαν κραγιόν σε φάλαινα σε ενυδρείο YouTube

Εκπαιδεύτρια του ενυδρείου φαίνεται να βάζει κόκκινο κραγιόν σε μπελούγκα, τονίζοντας "πόσο απίστευτα όμορφο" έγινε το θηλαστικό μετά το βάψιμο.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η κίνηση εκπαιδεύτριας σε ενυδρείο να βάλει κραγιόν σε μια φάλαινα μπελούγκα. Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αρκετούς να επικρίνουν την κίνηση της εκπαιδεύτριας.

Στο βίντεο μόλις 10 δευτερολέπτων, φαίνεται η εκπαιδεύτρια να βάφει τα χείλη του θηλαστικού με κόκκινο κραγιόν. Εκτιμάται ότι το περιστατικό συνέβη σε ενυδρείο της επαρχίας Λιαονίνγκ και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο Dou Yin, μια δημοφιλής κινεζική εφαρμογή. Η ανάρτηση συνοδεύεται και από σχόλιο της εκπαιδεύτριας, η οποία αναφέρεται στην εμφάνιση της μπελούγκα και “πόσο απίστευτα όμορφη” έγινε μετά το βάψιμο.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζωών, PETA ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το ενυδρείο ζήτησε την Δευτέρα δημοσίως συγγνώμη ενώ υποστήριξε ότι η εκπαιδεύτρια αποτελεί από τον περασμένο μήνα παρελθόν από την επιχείρηση. Δήλωσε, επίσης, ότι το βίντεο γυρίστηκε το 2017 και ανέβηκε στο Dou Yin από άλλο άτομο και όχι από την εκπαιδεύτρια.

Σύμφωνα με το World Wildlife Fund, οι φάλαινες μπελούγκα είναι πολύ κοινωνικά θηλαστικά που ζουν, κυνηγούν και μεταναστεύουν σε κοπάδια. Υπάρχουν παγκοσμίως περισσότερα από 200.000 θηλαστικά του συγκεκριμένου είδους, το οποίο είναι κοντά στο να θεωρηθεί απειλούμενο είδος από την Παγκόσμια Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα