Σάλος στη Δανία με υπουργό που ανήρτησε σκίτσο του Μωάμεθ

Danish Minister for Immigration, Integration and Housing Inger Stojberg addresses the media  after a meeting on border control at the EU Commission in Brussels on Wednesday, Jan. 6, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Danish Minister for Immigration, Integration and Housing Inger Stojberg addresses the media after a meeting on border control at the EU Commission in Brussels on Wednesday, Jan. 6, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Η απόφαση μουσείου να μην συμπεριλάβει το συγκεκριμένο σκίτσο σε έκθεση για τη βλασφημία οδήγησε την υπουργό στην απόφαση να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ανάρτηση

Ένα στιγμιότυπο από την οθόνη του τάμπλετ της, στην οποία ως φόντο διακρίνεται ένα σκίτσο του Μωάμεθ από τη σειρά που είχε προκαλέσει την οργή των Μουσουλμάνων όλου του κόσμου πριν από μία δεκαετία, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας, Ίνγκερ Στόιμπεργκ.

Η ανάρτηση της υπουργού ήρθε ως αντίδραση στην απόφαση του μουσείου Skovgaard στο Βίμποργκ, να μη περιλάβει το συγκεκριμένο σκίτσο σε νέα έκθεση, με θέμα την βλασφημία από την εποχή της Μεταρρύθμισης.

"Είναι απόφαση του μουσείου και έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά νομίζω ότι είναι κρίμα", ανέφερε το σχόλιο της Σόιμπεργκ που συνόδευε τη φωτογραφία.

Σύμφωνα με την ίδια, έχει ορίσει ως φόντο το συγκεκριμένο σκίτσο, γιατί της θυμίζει ότι η Δανία είναι μία χώρα με ελευθερία του λόγου, η οποία περιλαμβάνει και το δικαίωμα της κριτικής στις θρησκείες.

"Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι για αυτά τα σκίτσα", είπε η Στόιμπεργκ.

Τρεις πρεσβείες της Δανίας είχαν δεχθεί επισκέψεις και τουλάχιστον 50 άτομα σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις στην Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία το 2006, όταν η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η εικόνα που πόσταρε η υπουργός ήταν ένα από αυτά τα σκίτσα.

Πληροφορίες:Reuters, Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

ADVERTISING

SHARE: