Σάλος στις ΗΠΑ: Έψαχναν για μόλις τρία λεπτά ετοιμοθάνατο 16χρονο μέσα από το περιπολικό

Σάλος στις ΗΠΑ: Έψαχναν για μόλις τρία λεπτά ετοιμοθάνατο 16χρονο μέσα από το περιπολικό
Αστυνομικοί έψαχναν παγιδευμένο σε όχημα 16χρονο μέσα από το περιπολικό © Cincinnati Police Department

Ο έφηβος παγιδεύτηκε όταν το πίσω κάθισμα του μίνι βαν του τον καταπλάκωσε, σε πάρκινγκ του σχολείου του. "Δεν είναι αστείο, πεθαίνω" είχε πει σε κλήσεις για βοήθεια

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς στο Σινσινάτι του Οχάιο να αναζητούν ετοιμοθάνατο έφηβο, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο όχημά του, μέσα από το περιπολικό. Η έρευνα τους, μάλιστα, σύμφωνα με το βίντεο από τις κάμερες που έφεραν οι ίδιοι, κράτησε μόλις τρία λεπτά.

Ο 16χρονος Κάιλ Πλας, είχε κάνει απεγνωσμένες κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για βοήθεια, καθώς είχε κολλήσει στο πίσω μέρος του μίνι βαν του, που ήταν σταματημένο σε ένα από τα πάρκινγκ του σχολείου του. Ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός από τον πατέρα του, αφού οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν. Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες.

Παρά τις εκθέσεις της αστυνομίας, οι οποίες αναφέρουν ότι έψαχναν για 11 λεπτά, το νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει αστυνομικούς να οδηγούν γύρω από το ένα από τα τρία πάρκινγκ των εγκαταστάσεων, για περίπου τρία λεπτά. Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούν να τον βρουν και έφυγαν από το σημείο. Να σημειωθεί ότι οι κάμερες ενεργοποιούνται όταν οι αρχές φτάσουν στο σημείο που έχουν κληθεί.

Κάποια στιγμή, στο βίντεο και ενώ η έρευνα είναι άκαρπη, ένας εκ των αστυνομικών ακούγεται να λέει “θα το κλείσω”, με μουσική να ακούγεται στο βάθος και σε άλλο σημείο “Αυτά τα παιδιά οδηγούν καλύτερα αυτοκίνητα από σένα”.

“Δεν είναι αστείο, πεθαίνω”

Ο 16χρονος είχε παγιδευτεί στο πίσω μέρος του μίνι βαν του. Το πίσω κάθισμα έπεσε πάνω του όταν επιχείρησε να πάρει τα πράγματά του για το τένις. Το κάθισμα τον πίεζε στο στήθος, δυσχεραίνοντας την αναπνοή του.

Στις κλήσεις του προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το αγόρι ακούγεται να λέει: Είμαι κολλημένος στο βαν μου έξω από το πάρκινγκ Σέβεν Χιλς. Στείλτε βοήθεια. Θα πεθάνω”.

Σε άλλη κλήση ο Κάιλ Πλας λέει: “Μάλλον δεν έχω πολύ χρόνο έτσι πείτε στη μητέρα μου ότι την αγαπάω, αν πεθάνω. Δεν είναι αστείο. Στείλτε αστυνομικούς αμέσως. Είμαι σχεδόν νεκρός”. Περιέγραψε, επίσης, με περισσότερες λεπτομέρειες το όχημά του και εξήγησε σε πιο χώρο στάθμευσης ήταν.

Ο υπάλληλος της υπηρεσίας υποστήριξε αργότερα ότι κάτι πήγε λάθος κατά τη δεύτερη κλήση και ο 16χρονος δεν ακουγόταν καλά.

Το άψυχο σώμα του 16χρονου βρέθηκε από τον πατέρα του, περίπου έξι ώρες αφότου ζήτησε βοήθεια. Όπως έγινε γνωστό, είναι σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα στην αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα