Σάντερς: Δεν μπορείτε να ‘εξυμνείτε’ τον Μοχάμεντ Άλι και να δυσφημείτε τους μουσουλμάνους

default image

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αναφέρθηκε στο θάνατο του πυγμάχου, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως το παράδειγμά του θα πρέπει να ταρακουνήσει κάθε Αμερικάνο με στερεότυπα για τη μουσουλμανική θρησκεία

Στο θάνατο του Μοχάμεντ Άλι αναφέρθηκε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ανοχής και κατανόησης προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, που μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και τη ρητορική μίσους από συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς αισθάνεται παραγκωνισμένος και φοβισμένος.

“Βρέθηκα σε όλη τη χώρα και συζήτησε με μουσουλμάνους που μου λένε ‘ξέρεις Bernie, τα παιδιά μας φοβούνται'” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Λέω σε αυτούς τους ανθρώπους, ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ήρωες στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν ο Μοχάμεντ Άλι, ένα πολύ περήφανος μουσουλμάνος”.

“Μη μου λέτε πόσο πολύ αγαπάτε το Μοχάμεντ Άλι και παράλληλα να είστε προδιατεθειμένοι αρνητικά ενάντια στους μουσουλμάνους αυτής της χώρας” σημείωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Σάντερς παρέθεσε την αντίθεση του πυγμάχου στον πόλεμο του Βιετνάμ, ως ένα παράδειγμα ανδρείας και ακεραιότητας εντός και εκτός ρινγκ.

“Ο λόγος που ο Άλι άγγιξε τόσες πολλές καρδιές Αμερικανών, δεν ήταν απλά οι ικανότητές του στην πυγμαχία. Ήταν το απίστευτο θάρρος του. Σε καιρούς που δεν ήταν τόσο δημοφιλές, ο Άλι στάθηκε και είπε, ‘είμαι απέναντι στον πόλεμο στο Βιετνάμ, δεν θα πολεμήσω σε αυτόν” ανέφερε ο Σάντερς σημειώνοντας πως η απόφαση του αυτή, του κόστισε τρεισήμισι χρόνια εκτός αγώνων.

Την ίδια ώρα, ο Donald Trump αναφέρθηκε στο θάνατο του Μοχάμεντ Άλι, χαρακτηρίζοντας “πραγματικά μεγάλο πρωταθλητή” και “υπέροχο άνθρωπο”, κωφεύοντας ωστόσο στα όσα είχε ο πυγμάχος αναφέρει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη μισαλλόδοξη ρητορική του απέναντι στους μουσουλμάνους. “Οι αληθινοί μουσουλμάνοι γνωρίζουν πως η αδυσώπητη βία των αυτοαποκαλούμενων Ισλαμιστών – Τζιχαντιστών στρέφεται ενάντια στα ιδανικά της ίδιας μας της θρησκείας” δήλωνε πριν από ένα χρόνο ο πυγμάχος και ζητούσε από τους πολιτικούς να αναδείξουν τη διαφορά και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις ορισμένων “παραπλανημένων ανθρώπων” με αυτό που είναι πραγματικά το Ισλάμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα