Σάντσεθ: Θα κυβερνήσουμε με συναίνεση, ταπεινότητα και αποτελεσματικότητα

Σάντσεθ: Θα κυβερνήσουμε με συναίνεση, ταπεινότητα και αποτελεσματικότητα
Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει κατά της κυβέρνησης Ραχόι AP

"Πρώτα πρέπει να μεταμορφώσουμε και να εκμοντερνίσουμε την χώρα μας και να απευθυνθούμε στις ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες των πολιτών που έχουν υποφέρει από την αβεβαιότητα και την ανισότητα" είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας

Συναίνεση, ταπεινότητα και αποτελεσματικότητα υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανάδειξή του ίδιου στην πρωθυπουργία της χώρας.

“Γνωρίζω την ευθύνη που συνεπάγεται η θέση και την πολιτική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας”, είπε ο Σάντσεθ σε δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με “ταπεινότητα, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα”.

“Πρώτα πρέπει να μεταμορφώσουμε και να εκμοντερνίσουμε την χώρα μας, πράγμα που πάντα έκανε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, και να απευθυνθούμε στις ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες των πολιτών που έχουν υποφέρει από την αβεβαιότητα και την ανισότητα”, είπε και πρόσθεσε: “Και αυτό θα κάνουμε. Με συναίνεση, ταπεινότητα και με πολλή δουλειά και την αφοσίωση που αξίζει στη χώρα”.

Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων, ο Σάντσεθ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των υπουργών που θα συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα