Scotland Yard: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του

Scotland Yard: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του
Έρευνες για την δηλητηρίαση Σκριπάλ στο Σάλσμπερι AP

Μεγάλη συγκέντρωση από τον νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην δηλητηρίαση βρέθηκε στην πόρτα του σπιτιού του πρώην διπλού κατασκόπου

Στο σπίτι του στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν ο ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια σύμφωνα με την  μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, στην πόρτα του σπιτιού του Σκριπάλ  εντοπίστηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε για την δηλητηρίασή του.

Η αστυνομία, αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες έρευνες που έχει αναλάβει η βρετανική αντιτρομοκρατική και πως θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή γύρω από το σπίτι τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα, μήνες.

Όπως είπε ο Επικεφαλής Συντονιστής για την Αντι-τρομοκρατία, Dean Haydon, οι κάτοικοι του Σάλσμπερι θα πρέπει να συνηθίσουν την παρουσία αστυνομικών, ωστόσο, όπως τόνισε ο κίνδυνος έκθεσης στην ουσία είναι μικρός.

Για την υπόθεση Σκριπάλ εργάζονται περίπου 250 ερευνητές αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάζουν περισσότερες από 5.000 ώρες βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος και περισσότερα από 1.350 ευρήματα που έχουν συλλέξει, ενώ, όπως τόνισε ο Haydon, περίπου 500 μάρτυρες έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν ληφθεί εκατοντάδες καταθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα