Σε ανθρώπινο παράγοντα αποδίδεται το δυστύχημα της Φουκουσίμα

default image

Καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος το δυστύχημα στη Φουκουσίμα σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή του ιαπωνικού Κοινοβουλίου

Στον ανθρώπινο παράγοντα αποδίδει το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα η ερευνητική επιτροπή του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Ήταν, όπως αναφέρει στο πόρισμά της, μια καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος και δεν οφειλόταν απλώς στον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

“Οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, οι ρυθμιστικές αρχές και η εταιρεία Tokyo Electric Power δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία”, επισημαίνεται.

Στο μεταξύ, σε λειτουργία τέθηκε και πάλι ένας από τους 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες στη δυτική Ιαπωνία. Είναι μάλιστα ο πρώτος που επαναλειτουργεί μετά από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε εκ νέου, καθώς ο αντιδραστήρας 3 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας επανασυνδέθηκε με τη γεννήτρια και το δίκτυο μεταφοράς.

Οι υπόλοιποι 49 αντιδραστήρες παραμένουν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή επιδιορθώσεις, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν πυρηνικό ατύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα