Σε Αντρέι Καρλόφ μετονομάζεται η οδός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Σε Αντρέι Καρλόφ μετονομάζεται η οδός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η οδός μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, θα πάρει το όνομα του Αντρέι Καρλόφ, στη μνήμη του πρέσβη της Ρωσίας που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας

Από τη Μόσχα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης με Ρωσία και Ιράν για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Συρία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αποτίσει φόρο τιμής στον Ρώσο πρέσβη που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η οδός στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην τουρκική πρωτεύουσα αναμένεται να μετονομασθεί σε Αντρέι Καρλόφ.

Σε Αντρέι Καρλόφ μετονομάζεται η οδός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, πρόκειται για την οδό Karyagdi στη νότια περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Αντρέι Καρλόφ υπηρέτησε ως πρέσβης της ρωσικής ομοσπονδίας στην Τουρκία από το 2013 και όπως τόνισε και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της επανασύνδεσης των σχέσεων των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα συρο-τουρκικά σύνορα στις 25 Νοεμβρίου του 2015.

Δολοφονήθηκε από 22χρονο Τούρκο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην Τουρκία, το βράδυ της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαβρόφ: Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την άμεση απάντηση στο έγκλημα

Ασύμμετρη απειλή

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η επόμενη μέρα στην Τουρκία

Τουρκία - Ρωσία: Ενωμένες λόγω Συρίας

Ρωσικός Τύπος: Η τραγωδία αυτή θα ενώσει τις δύο χώρες

ADVERTISING

SHARE: