Σε νέα δίκη ο Μπερλουσκόνι: Έδωσε 10 εκατ. ευρώ σε κοπέλες για να ψευδομαρτυρήσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγορείται ότι χρημάτισε τις καλλονές που συμμετείχαν στα περιβόητα πάρτι του, για να επηρεάσει τις καταθέσεις τους σε προηγούμενη δίκη του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραπέμφθηκε σε νέα δίκη, με την κατηγορία ότι χρημάτισε τις καλλονές που συμμετείχαν στα πάρτι στην βίλα του Άρκορε για να επηρεάσει τις καταθέσεις τους κατά την διάρκεια προηγούμενης δίκης.

Οι εισαγγελείς, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, θεωρούν ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωνε συστηματικά κάθε μήνα 22 κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι του για να ψευδομαρτυρήσουν και να αρνηθούν ότι είχαν οποιαδήποτε σεξουαλική συναναστροφή μαζί του.

Συνολικά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός φέρεται να κατέβαλε στην κοπέλες περίπου 10 εκατ. ευρώ. Και οι καλλονές στην προηγούμενη δίκη κατέθεσαν με την σειρά τους ότι «πήραν μέρος μόνον σε δείπνα υψηλού επιπέδου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ πρωταγωνίστρια της όλης υπόθεσης «μπούνγκα μπούνγκα», φέρεται να χρησιμοποίησε μέρος των χρημάτων που της δόθηκαν και για να ανοίξει εστιατόριο στο Μεξικό.

Η νέα ακροαματική διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε, κατά την πρώτη δίκη, από τις κατηγορίες εκμετάλλευσης της εκπόρνευσης ανηλίκων και διαφθοράς.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστεί για πρώτη φορά κάποιος εξαιτίας υπερβολικής γενναιοδωρίας», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού πολιτικού Φεντερίκο Τσεκόνι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία

ADVERTISING

SHARE: