Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η Χαμάς

Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η Χαμάς
Palestinians throw stones during clashes with Israeli soldiers on the 13th anniversary of the second Palestinian "Intifada", or uprising against Israeli occupation, outside Ofer, an Israeli military prison near the West Bank city of Ramallah, Friday, Sept 27, 2013. (AP Photo/Majdi Mohammed) AP

Σε 3η Ιντιφάντα καλεί η παλαιστινιακή οργάνωση μετά την απόφαση του αμερικανού Προέδρου

Σε 3η Ιντιφάντα καλεί η παλαιστινιακή οργάνωση μετά την ανακοίνωση από τον Τραμπ της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

O ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγια κάλεσε σήμερα σε νέο ξεσηκωμό κατά του Ισραήλ.

 “Καλούμε και θα εργαστούμε για την έναρξη της Ιντιφάντα κατά του σιωνιστικού εχθρού”, δήλωσε σε ομιλία του στη Γάζα.

Ο παλαιστίνιος ηγέτης χαρακτήρισε την κίνηση των ΗΠΑ ως “κήρυξη πολέμου κατά των Παλαιστινίων”, και υπογράμμισε πως ο αμερικανός Πρόεδρος “σκότωσε” την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. 

Σύμφωνα με τον Χανιγιέ, το παλαιστινιακό ζήτημα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ενώ χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Τραμπ ως “το τέλος της πολιτικής περιόδου” και αφετηρία ενός νέου κεφαλαίου στην παλαιστινιακή πολιτική.

“Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να χτίσουμε μία νέα στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε το νέο σχέδιο κατά της Παλαιστίνης. Η Παλαιστινιακή αρχή θα πρέπει να φανεί αρκετά γενναία και να απαλλαγεί από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Όσλο”, υπογράμμισε αναφερόμενος στις συζητήσεις που κατέληξαν στη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η οποία οδήγησε στην εγκαθίδρυση της Παλαιστινιακής Αρχής.

“Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, επαναλαμβάνω την θέση μας, ότι δεν θα υπάρξει καμία αναγνώριση της νομιμοποίησης της κατοχής της παλαιστινιακής γης”, τόνισε ο Χανιγιέ. Κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να ενωθούν γρήγορα, προκειμένου “να δημιουργήσουμε τη στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε την κατοχή και τις πολιτικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ εντός των Παλαιστινιακών εδαφών”.

Πηγή:haaretz, alJazeera, Φωτογραφία:AP Photo/Majdi Mohammed

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα