Σεισμός στο Μεξικό: Θρήνος για τους 22 μαθητές που καταπλακώθηκαν στο σχολείο τους

Σεισμός στο Μεξικό: Θρήνος για τους 22 μαθητές που καταπλακώθηκαν στο σχολείο τους
Volunteers and rescue workers search for children trapped inside at the collapsed Enrique Rebsamen school in Mexico City, Tuesday, Sept. 19, 2017. The 7.1 earthquake stunned central Mexico, killing more than 100 people as buildings collapsed in plumes of dust as rescue efforts took place at the school in southern Mexico City, where a wing of the three-story building collapsed into a massive pancake of concrete floor slabs killing scores of students. (AP Photo/Gerardo Carrillo) AP

Σκηνές χάους και οδύνης διαδραματίστηκαν στο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν καθώς οι γονείς προσπαθούσαν να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν είναι νεκρά

Ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε το Μεξικό αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 248 νεκρούς, δεκάδες κτήρια που μετατράπηκαν σε συντρίμμια και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μία από τις ανθρώπινες ιστορίες των θυμάτων που συγκλονίζει είναι αυτή των μαθητών του δημοτικού Ενρίκε Ρεμπσαμέν στην πόλη του Μεξικού, που αναδεικνύονται στο αιματηρό σύμβολο της νέας αυτής πολύνεκρης καταστροφής.

Το τετραώροφο κτίριο που στέγαζε το πρωτοβάθμιο σχολείο ήταν ένα από τα δεκάδες που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό. Τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να βγάλουν τα περισσότερα παιδιά από το κτίριο, ωστόσο από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 22 παιδιά νεκρά καθώς και δύο ενήλικες.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται καθώς αγνοείται η τύχη άλλων 30 μαθητών και 12 μελών του προσωπικού.

Οι οικογένειες ψάχνουν απεγνωσμένα με κάθε μέσο, μεταξύ αυτών και το διαδίκτυο, τρόπους επικοινωνίας ή πληροφορίες με τα παιδιά τους: αναρτούν φωτογραφίες τους με την ελπίδα το παιδί τους να γλύτωσε από την κατάρρευση του κτηρίου και να βρέθηκε από κάποιον.

Η οδύνη των οικογενειών αυτών δεν περιγράφεται με λόγια. Οι σκηνές που ξεδιπλώνονται γύρω από το κτίριο είναι τραγικές με τις αρχές να δίνουν μάχη να απομακρύνουν τον κόσμο επειδή δυσκολεύουν τα σωστικά συνεργεία να ακούσουν πιθανές φωνές για βοήθεια κάτω από τα ερείπια.

(Με πληροφορίες από Express.co.uk)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα