Σκάνδαλο Φιγιόν: Το ζευγάρι καταθέτει στον εισαγγελέα

Σκάνδαλο Φιγιόν: Το ζευγάρι καταθέτει στον εισαγγελέα

Χωριστή ακρόαση για τον υποψήφιο της δεξιάς παράταξης και τη σύζυγό του Πενελόπ Φιγιόν στον αρμόδιο που άνοιξε την έρευνα για "εικονική εργασία" της τελευταίας, με απολαβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του Φρανσουά Φιγιόν και της συζύγου του Πενελόπ, που έφερε στο φως η εφημερίδα Canard Enchaine στη Γαλλία. Ο υποψήφιος για την προεδρία με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, καταθέτει το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα, ενώ σε ξεχωριστεί ακρόαση έχει προσέλθει και η σύζυγός του.

Θυμίζουμε πως η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει μαρτυρίες και στοιχεία που έδειχναν πως η Πενελόπ Φιγιόν προσελήφθη ως κοινοβουλευτικός υπάλληλος πλάι στον άνδρα της και στη συνέχεια φαινόταν να εργάζεται σε περιοδικό, χωρίς όμως να μπορεί να πιστοποιήσει την παρουσία της στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, το δημοσίευμα τόνιζε πως από τις δραστηριότητες αυτές η κα. Φιγιόν αποκόμισε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Η εφημερίδα φιλοξενούσε δηλώσεις εργαζομένων στο κοινοβούλιο και τη σύνταξη του περιοδικού Revue des deux mondes, οι οποίοι και έμφανίζονταν να αγνοούν πως η κα. Φιγιόν εργαζόταν εκεί.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV που δημοσίευσε την είδηση, εκτός από το ζευγάρι, να καταθέσουν έχουν κληθεί ο πρώην διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Μισέλ Κρεπού – να θυμίσουμε πως ο ίδιος είχε δηλώσει άγνοια για την πρόσληψη και την συνεργασία – ο ιδιοκτήτης του εντύπου, Μαρκ Λαντρεΐτ ντε Λασαριέρ και μια δημοσιογράφος.

Εξάλλου, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός επί προεδρίας Σαρκοζί είχε κάνει λόγο για “λάσπη” εναντίον του, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει την ουσία του θέματος, ζητώντας την άμεση ακρόασή του από τις δικαστικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα