Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Unicef: Στη φυλακή σύμβουλος που βίασε 12χρονο αγόρι

Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Unicef: Στη φυλακή σύμβουλος που βίασε 12χρονο αγόρι
british police

Αντιμέτωπη με ένα σοβαρό σκάνδαλο βρίσκεται η Unicef, στον απόηχο των σεξουαλικών σκανδάλων που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας για στελέχη της Oxfam

Αναταράξεις στους κόλπους της Unicef προκαλεί η είδηση ότι πρώην κορυφαίο στέλεχος του οργανισμού που έχει συνδέσει το όνομά του με την προστασία των παιδιών, οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή βίασε ένα 12χρονο αγόρι.

Ο λόγος για τον 77χρονο σήμερα Peter Newel, πρώην σύμβουλο της Unicef και διακεκριμένο ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για το βιασμό ενός 12χρονου αγοριού τη δεκαετία του ’60.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η έρευνα κατά του Newell ξεκίνησε πέρυσι και ο ίδιος ομολόγησε ότι βίαζε το αβοήθητο θύμα του επί τρία έτη. Ο Newell καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα και πλέον το όνομά του περιλαμβάνεται μόνιμα στο μητρώο των καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα.

Η καταδίκη του έχει σοκάρει πρώην συνεργάτες του, αλλά και τα στελέχη της Unicef. “Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι από τη σύλληψη του Peter Newell. Δεν είχαμε γνώση των εγκλημάτων του την περίοδο που εργάστηκε ως σύμβουλος μαζί μας” δήλωσε λακωνικά εκπρόσωπος της Unicef. Σημειώνεται ότι ο Newell είναι ένας από τους συντάκτες του περίφημου “Εγχειριδίου για τη Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού”, που αναφέρεται στους κανονισμούς και τη νομοθεσία που διέπουν διεθνώς τα παιδικά δικαιώματα.

Η καταδίκη του αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τις κορυφαίες και διακεκριμένες ΜΚΟ στη Βρετανία, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σωρεία βιασμούς ανήλικων κοριτσιών από μέλη της Oxfam μετά τον σεισμό στην Αϊτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα