Σκάνδαλο συνταράσσει την εκλεκτή του Πέπε Γκρίλο στη Ρώμη

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε για την σύλληψη του υπευθύνου του προσωπικού Ραφαέλε Μάρα ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και συνεχίζει το έργο της (Pics)

"Κάναμε λάθος, εμπιστευτήκαμε τον υπεύθυνο του προσωπικού του δήμου, Ραφαέλε Μάρα, αλλά τραβάμε μπροστά", δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

La sindaca di Roma Virginia Raggi arriva nella sala della piccola protomoteca per tenere una conferenza stampa con il vice sindaco Daniele Frongia, Roma, 16 dicembre 2016. ANSA/ ALESSANDRO DI MEO

Η αναφορά της είναι στη σημερινή σύλληψη του Μάρα, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαβλητή αγορά ακινήτων, το 2013, τα οποία ανήκαν σε ιδρύματα πρόνοιας, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που η δικαιοσύνη έκρινε ύποπτες. Η σύλληψη αιτιολογήθηκε από τους εισαγγελείς με τη δυνατότητα να προκύψουν, στο μέλλον, και νέες, αξιόποινες πράξεις.

Raffaele Marra (S) con Salvatore Romeo (D) al termine dell'incontro tra la sindaca di Roma Virginia Raggi e il sottosegretario Claudio De Vincenti a palazzo Chigi, Roma, 18 ottobre 2016. ANSA/ ANGELO CARCONI

"Θα αντικαταστήσουμε αμέσως τον πρώην υπεύθυνο του προσωπικού και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο της δικαιοσύνης", πρόσθεσε η δήμαρχος της Ρώμης, και στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Η Βιρτζίνια Ράτζι, παράλληλα, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι ο συλληφθείς "ήταν ένας από τους χιλιάδες υπαλλήλους του δήμου και όχι το δεξί της χέρι", όπως έγραψε ο ιταλικός και διεθνής τύπος, "από τη στιγμή που το δεξί της χέρι είναι οι πολίτες της Ρώμης".

Θα αντικαταστήσουμε αμέσως τον πρώην υπεύθυνο του προσωπικού και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο της δικαιοσύνης

"Είναι προς όφελος των πολιτών αυτών που κάθε ημέρα εργαζόμαστε ακατάπαυστα. Συνεχίζουμε νηφάλια το έργο μας", κατέληξε η επικεφαλής του δήμου της Αιώνιας Πόλης. Πολλοί αναλυτές, όμως, γράφουν ότι αν η έρευνα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, και ιδίως σε περίπτωση που η Ράτζι λάβει δικαστική κλήση σε απολογία, δεν αποκλείεται να αναγκασθεί σε παραίτηση, έξι μόλις μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία

ADVERTISING

SHARE: