Σόιμπλε: Ο Σουλτς είναι ο Γερμανός Τραμπ

Σόιμπλε: Ο Σουλτς είναι ο Γερμανός Τραμπ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ασκεί δριμεία κριτική στον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία, συγκρίνοντάς τον με τον Αμερικανό πρόεδρο

Ομοιότητες μεταξύ του υποψήφιου καγκελάριου με το SPD Μάρτιν Σουλτς και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Spiegel, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αν ο Σουλτς λέει στους υποστηρικτές του να καταστεί η Ευρώπη ξανά μεγάλη, τότε μοιάζει με τον Τραμπ”, επισημαίνοντας ότι ο Σουλτς προσπαθεί να πείσει την κοινωνία, με τον ίδιο τρόπο, αυτόν του λαϊκισμού, που χρησιμοποίησε ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Συνεχίζοντας, ο Σόιμπλε συνιστά στον υποψήφιο του SPD να “σκεφτεί καλύτερα” ενώ τονίζει ότι μιλάει για τη Γερμανία άσχημα για κάποιον που θέλει να γίνει καγκελάριος. Κάτι που η χώρα και οι πολίτες δεν πρόκειται να ανεχθούν για πολύ καιρό. “Σε μια εποχή που παρουσιάζεται αύξηση του λαϊκισμού παγκοσμίως, οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν όπως ο κ. Σουλτς”, είπε και πρόσθεσε: “Αν θέλει να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη του αυτούς τους παράγοντες”.

Ο Σόιμπλε υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο Σουλτς δεν είναι μαχητής του κατεστημένου. “Δεν είναι αουτσάιντερ, που έρχεται από κάποιο δάσος. Ο άνθρωπος ήταν για δεκαετίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πιο πρόσφατα, ως πρόεδρός του. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τότε τι είναι;”, κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι ο Σουλτς, σε συνέντευξή του την ίδια μέρα στο Spiegel, χαρακτηρίζει τον Τραμπ “άκρως επικίνδυνο για τη δημοκρατία” και ότι “παίζει με την ασφάλεια του δυτικού κόσμου” ενώ ζητάει από την Άνγκελα Μέρκελ να αποστασιοποιηθεί πλήρως από την Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα