Σοκ από το τετραπλό φονικό: Τους διαμέλισε και τους έκαψε

Σοκ από το τετραπλό φονικό: Τους διαμέλισε και τους έκαψε
This photo dated Tuesday, Feb. 28, 2017 shows a police car parked outside the house belonging to the missing Troadec family in Orvault, near Nantes, western France. Forensics officers locked down a neighborhood in western France on Wednesday, searching for traces of a family that disappeared, leaving behind a bloody cell phone, stripped beds and a home where "time froze." (AP Photo/Laetitia Notarianni) AP

Συγκλονισμένη η Γαλλία. Ο γαμπρός της οικογένειας, που ομολόγησε τη δολοφονία, φαίνεται να διαμέλισε τα σώματα, θάβοντας ορισμένα μέλη και καίγοντας άλλα. Το τετραπλό φονικό έγινε για μια παλιά διένεξη σχετικά με κληρονομικές διαφορές. Τι λέει ο εισαγγελέας

Την άκρη του νήματος στο μυστήριο που κάλυπτε επί εβδομάδες την εξαφάνιση μιας τετραμελούς οικογένεια στη Γαλλία, φαίνεται πως βρήκαν οι γαλλικές αρχές. Το φρικιαστικό φονικό στη Γαλλία, φέρεται να διέπραξε, έπειτα από ομολογία του, ο πρώην γαμπρός της οικογενείας και πρώην σύζυγος του αδερφής του Πασκάλ Τροαντέκ, πατέρα της οικογένειας, που βρήκε τραγικό θάνατο. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν ίχνη DNA του δράστη στο σπίτι και των Τροαντέκ και το αυτοκίνητο του γιου της οικογενείας Σεμπαστιάν που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, έδωσε στους δημοσιογράφους περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση που έχει απασχολήσει την γαλλική κοινή γνώμη.

Τέσσερις ζωές για μια παλιά διαφωνία με θέμα κληρονομικές διαφορές

Λίγο μετά τις 17.00, ο δημόσιος κατήγορος άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως δύο άτομα βρίσκονται υπό κράτηση για την υπόθεση. Ο Ουμπέρ, που κατηγορείται για δολοφονία και περιύβριση νεκρού (εφόσον φαίνεται πως διαμέλισε πτώματα και τα έκαψε) και η σύντροφός του Λιντί, αδερφή του ενός από τα θύματα, για συνεργεία. Η τελευταία, φαίνεται πως δεν βρισκόταν παρούσα στο έγκλημα, βοήθησε όμως το δράστη να καλύψει τα ίχνη του.

This handout photo provided by the French Police Nationale sent to French police authorities on Feb. 24, 2017, shows portraits of the missing Troadec family. From left, father Pascal Troadec, mother Brigitte Troadec, son Sebastien Troadec, and daughter Charlotte Troadec. A police forensics team is scouring the home where a French family disappeared in February, searching for new clues about what might have happened to a couple and their two adult children. Pierre Sennes, the Nantes prosecutor, told Europe 1 radio Wednesday, March 1 that the hope is to "intensify the assessment of what could have happened in the house." (Police Nationale via AP) AP

Σύμφωνα με το Γάλλο εισαγγελέα, η αιτία του φονικού θα πρέπει να αναζητηθεί σε μια παλιά διαμάχη εντός της οικογένειας για μια ποσότητα χρυσού, η οποία είχε περιέλθει στην κυριότητα των Τροαντέκ έπειτα από κληροδότημα. Ο δράστης πίστευε πως ο πατέρας της οικογενείας Πασκάλ διατηρούσε ράβδους χρυσού που ανήκαν στον πατέρας του και πατέρα της Λιντί Τροαντέκ (σύντροφος του δράστη). Έχουν γίνει γνωστές στις δικαστικές αρχές, μια σειρά από διαπληκτισμούς και φασαρίες σε οικογενειακά τραπέζια μεταξύ συγγενών για το θέμα στο παρελθόν.

Η νύχτα του φονικού

Το βράδυ της 16ης Φλεβάρη, ο Ουμπέρ κατέθεσε πως έφτασε στην πόλη Ορβόλ και έξω από το σπίτι της άτυχης οικογένειας προκειμένου να τους κατασκοπεύσει. Σκοπός του ήταν να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις ράβδους χρυσού και για το λόγο αυτό κρύφτηκε στο γκαράζ του σπιτιού περιμένοντας τα μέλη της οικογενείας να πέσουν για ύπνο.

This handout photo provided by the French Police Nationale and sent to French police authorities on Feb. 24, 2017, shows the portraits of a missing couple Pascal Troadec, left, and his wife Brigitte. A police forensics team is scouring the home where a French family disappeared in February, searching for new clues about what might have happened to a couple and their two adult children. Pierre Sennes, the Nantes prosecutor, told Europe 1 radio Wednesday, March 1 that the hope is to "intensify the assessment of what could have happened in the house." (Police Nationale via AP) AP

 

Ο δράστης εισέβαλε στη συνέχεια στο σπίτι, έγινε όμως αντιληπτός από τους γονείς Τροαντέκ που κατέβηκαν από το υπνοδωμάτιό τους να δουν τι συμβαίνει. Στην κατάθεσή του, ο Ουμπέρ αναφέρει πως ο Πασκάλ Τροαντέκ κρατούσε έναν λοστό όταν τον συνάντησε. Ο δράστης αντέδρασε και χτύπησε τον Πασκάλ, αλλά και τη σύζυγό του, που έπεσαν νεκροί, πιθανότατα από τον ίδιο το λοστό που κρατούσαν προκειμένου να αμυνθούν. Στη συνέχεια, ο Ουμπέρ ανέβηκε στα υπνοδωμάτια και σκότωσε τον 21 ετών γιο της οικογένειας και τελευταία την 18χρονη τους κόρη.

Το σχέδιο παραπλάνησης των αρχών

Ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του την επόμενη μέρα και ενημέρωσε για το φονικό τη σύντροφό του και αδερφή του Πασκάλ Τροαντέκ. Το βράδυ της ίδιας μέρας επέστρεψε στο σημείο του φόνου για να καθαρίσει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία. Η κατάθεση του εξηγεί και τις μεγάλες ποσότητες αίματος που βρέθηκαν παρόλα αυτά, στο σπίτι της οικογενείας. Με τη βοήθεια της συντρόφου του, έβαλε τα πτώματα στο αυτοκίνητο του γιου των Τροαντέκ – το μόνο που αναζητείτο από τις αρχές – και κατευθύνθηκε προς την επαρχία Φινιστέρ στην βορειοδυτική Γαλλία όπου και διέμενε το τελευταίο διάστημα. Θυμίζουμε πως είχε χωρίσει από τη σύντροφό του και αδερφή του θύματος.

 

Εκεί, ο Ουμπέρ διαμελίζει τα τέσσερα πτώματα και φροντίζει να θάψει ένα μέρος και να κάψει τα υπόλοιπα. Ο Εισαγγελέας τόνισε το δύσκολο έργο των διωκτικών αρχών που θα πρέπει να εντοπίσουν το σημείο της ταφής και να ανασύρουν ό, τι έχει απομείνει από τα θύματα.

Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων βρέθηκαν σε περιοχή 250χλμ από την οικία, χωρίς να μπορεί να βρεθεί ο σύνδεσμος ανάμεσα στα σημεία.

Το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο

Όπως γράφαμε την περασμένη εβδομάδα, το όχημα του Σεμπαστιάν Τροαντέκ, που θεωρούνταν μάλιστα και βασικός ύποπτος μέχρι την ομολογία του θείου του, αναζητούνταν και βρέθηκε λίγο πιο μακριά από την πόλη που διέμεναν τα τέσσερα θύματα στο Σαν Ναζέρ. Εκεί φαίνεται να το οδήγησε ο δράστης, όπου μαζί με τη σύντροφό του καθάρισε το εσωτερικό του από αίματα και αποτυπώματα.

Οι δύο τους έχουν τεθεί υπό κράτηση ως την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

AP Photo/Laetitia Notarianni

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα