Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά και ρίχνει κάτω 4 ανθρώπους

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά και ρίχνει κάτω 4 ανθρώπους

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που κεραυνός χτυπά μία παρέα 4 ατόμων που βρίσκονται κάτω από τα κλαδιά ενός δέντρου, αποτελεί τρανό παράδειγμα γιατι είναι λάθος να καταφεύγουμε εκεί κατά τη διάρκεια μίας μπόρας. Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Σε μία προσπάθεια να προφυλαχτούν από την ξαφνική μπόρα που “χτύπησε” το Γκούρουγκραμ της Ινδίας μία παρέα 4 ατόμων βρήκε καταφύγιο κάτω από τα κλαδιά ενός δέντρου, μία κίνηση που όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ λάθος.

Την ώρα που οι 4 άνθρωποι βρίσκονταν κάτω από το δέντρο, ένας κεραυνός τους χύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και μάλιστα ο ένας από αυτούς να καταλήξει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hindustantimes οι υπόλοιποι 3 έχουν σοβαρούς τραυματισμούς, όμως η κατάστασή τους είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δέκα χρήσιμες συμβουλές που θα μπορεί να φανούν σωτήριες σε περίπτωση κακοκαιρίας:

1. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνετε μακριά από δένδρα. Εάν βρίσκεστε σε δάσος και δεν προλαβαίνετε να μετακινηθείτε σε πιο ασφαλή περιοχή, βρείτε καταφύγιο κάτω από τα πιο χαμηλά δέντρα.

2. Αποφύγετε τους τηλεφωνικούς στύλους, τους πυλώνες ενέργειας και γενικά οποιαδήποτε μορφή μεταλλικού σύρματος ή καλωδίου.

3. Απομακρυνθείτε από περιοχές όπως παραλίες και γενικότερα νερό και αναζητήστε καταφύγιο σε κάποιο κοντινό κτήριο.

4. Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο, σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, σε περιοχή μακριά από δέντρα, και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης. Έχετε κλειστά τα παράθυρα και αποφύγετε την επαφή με τα μεταλλικά αντικείμενα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο σας προστατεύει από τους κεραυνούς αρκεί να μην ακουμπήσετε κανένα μεταλλικό μέρος.

5. Αν βρίσκεστε σε μεγάλο υψόμετρο, κατεβείτε γρήγορα σε χαμηλότερο υψόμετρο και αναζητείστε καταφύγιο.

6. Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από τα παράθυρα, τις πόρτες, από σώματα καλοριφέρ και κάθε είδους σωληνώσεων. Ακόμη, μην ακουμπάτε μικρές ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. ραδιόφωνο, στεγνωτήρας μαλλιών κ.λπ.) και μείνετε μακριά από τηλεοράσεις, μπανιέρες και νιπτήρες.

7. Βγάλτε τις συσκευές από την πρίζα.

8. Κλείστε το κλιματιστικό. Οι μεταβολές στην ηλεκτρική ισχύ λόγω των κεραυνών μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο μηχάνημα.

9. Μη στέκεστε κοντά στα παράθυρα.

10. Αν δεν μπορείτε να βρείτε καταφύγιο τότε πάρτε τη “θέση προστασίας από κεραυνό” δηλαδή καθίστε έτσι ώστε να ακουμπούν στο έδαφος μόνο τα δάκτυλα των ποδιών με τις φτέρνες ψηλά και ενωμένες και με τα χέρια σας καλύψτε το κεφάλι στο ύψος των αυτιών. Μην ξαπλώσετε ή μην ακουμπήσετε τα χέρια σας στο έδαφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα